Een goed bureau om op te werken

Lees over een goed bureau om op te werken. Over het algemeen zijn bureaus in kantoren goed, ook al zijn er nog verbeterpunten, maar nu het thuiswerken een doorstart heeft gemaakt, ontbreekt het daar aan een goed bureau om op te werken. In elk geval is de eettafel ongeschikt om op te werken, zodra je urenlang aan de slag moet, is een goed bureau om op te werken belangrijk.

De hoogte is belangrijk

De reden waarom de eettafel niet gaat komt vanwege de werkhoogte. Even gaat wel, je moet dan denken aan de laptop op de eettafel om iets online te kopen, en na dat half uurtje zul je geen klachten hebben. Maar bij structureel zo werken krijg je pijnklachten in de nek en schouders. Deze moet je nooit negeren, het zijn echt tekenen dat je aan het verslijten bent door een incorrecte houding. De laptop op een bureau is al iets beter, maar nog niet voldoende. Om het scherm te zien kijk je schuin naar beneden, en dat geeft nekklachten. Het scherm moet meer op ooghoogte worden gebracht, dus op het bureau met de juiste werkhoogte moet nog een verhoging komen. Dan heb je al een goed bureau om op te werken.

Het zit-sta bureau

Een ander verhaal is dat we teveel zitten. Er wordt veel opgevangen door ergonomische bureaustoelen, maar zitten blijft een ongezonde houding. Als je voor het thuiskantoor de investering moet maken voor een goed bureau om op te werken, overweeg dan de aanschaf van een zit-sta bureau. Als het vanwege de aanschafprijs moeilijk zit, liever een refurbished bureau van Officetopper een nieuw bureau waar je alleen maar aan kan zitten. 

Nu vraagt een zit-sta bureau vaak wat aanpassingen aan het licht, als je een hoger werkblad hebt dan valt het licht net anders, maar dat soort problemen zijn goed op te lossen. Desnoods de klassieke bureaulamp terug zoals het vroeger was. Als je rechtshandig was dan stond de lamp links zodat je tijdens een aantekening maken geen last had van de schaduw van de hand, en ook moest dat licht niet te fel zijn. Dit soort foefjes hebben zich bewezen, als je een zit-sta bureau ergens op de kop kan tikken, ga daar voor en pas die oude methodes weer toe. Bedenk ook, al heb je nog zo’n goed bureau om op te werken, verlaat af en toe de werkplek. Maak weleens een korte wandeling om daarna fris de werkzaamheden te hervatten.

Bron: https://www.officetopper.com/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten