Mooie compacte design modellen

Klein, zuinig en overal te parkeren en een lust voor het oog. Stadsauto’s zijn ideaal voor wie dagelijks met de auto de stad in moet en trendy wil rondrijden. We zetten een aantal stijlvolle stadsauto’s op een rij.

Toyota Aygo

De Toyota Aygo is een kleine stadsauto, die geproduceerd wordt door Toyota sinds 2005. Momenteel wordt de tweede generatie op de markt gebracht. Deze is gepresenteerd in 2014 en geüpdatet in 2018 door middel van een exterieur restyling.

De Toyota Aygo wordt gekenmerkt door een uitgesproken stedelijk karakter.Hij is ontworpen voor wie op zoek is naar compate auto voor 4 personen. Het wordt vervaardigd in de fabriek van Kolín in Tsjechië.

Kia Picanto

De KIA Picanto is gemaakt voor de stad. Het is een kleine auto met een duidelijke stedelijke roeping. Hij valt in hetzelfde segment als de SEAT Mii, de Fiat Panda, de Peugeot 108 of de Renault Twingo.

Hij is alleen verkrijgbaar met een 5-deurs carrosserie, hoewel hij eerder ook in een 3-deurs versie op de markt werd gebracht. Het is de kleinste auto in het KIA-gamma. Momenteel wordt de derde generatie van de KIA Picanto op de markt gebracht. De eerste was te koop van 2004 tot 2011 en de tweede tot 2017. De derde generatie werd gepresenteerd in 2017. Het is nu een beter uitgeruste, moderne en aantrekkelijke auto in elk opzicht. Met name qua design is hij vooruitgegaan.

Volkswagen Polo

De Volkswagen Polo is een populaire auto in het B segment B. Hij wordt al geproduceerd door Volkswagen sinds 1975. Momenteel wordt de zesde generatie op de markt gebracht. Deze is gelanceerd in 2017. In 2021 heeft hij een een facelift kreeg. De Volkswagen Polo onderscheidt zich door zijn goede kwaliteit. Hij is ideaal voor iedereen die veel gebruik maakt van zijn auto.

Onder de auto’s in het B-segment die de Polo willen evenaren vinden we de Hyundai i20, de Ford Fiesta, de KIA Rio, de Mazda2, de Peugeot 208, de Renault Clio, de Opel Corsa, de SEAT Ibiza of de Skoda Fabia.

Peugeot 208

De Peugeot 208 is populair model uit het B segment geproduceerd dat sinds 2012 is geproduceerd als vervanging voor de Peugeot 207. Momenteel wordt de tweede generatie op geproduceerd. Deze is gepresenteerd in 2019.

De tweede generatie Peugeot 208 is gebouwd op het modulaire CMP platform, dat hij deelt met auto’s als de DS 3 Crossback of de Opel Corsa.

Het is een auto die langer en breder is dan de vorige Peugeot 208, met een agressiever en stijlvoller design. Zijn esthetiek en vormentaal zijn geïnspireerd op de Peugeot 508. De voorkant wordt gedomineerd door twee opvallende lampen. Op de achterkant wordt de LED-verlichting verbonden door een donkergekleurde balk.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten