Waarom kiezen voor een houtkachel in de woonkamer?

VL wonen

Houtkachels zijn meestal te vinden in oudere huizen, maar tegenwoordig worden houtkachels steeds vaker gekocht als bijverwarming om een bepaalde sfeer in de ruimte te creëren. Het aanschaffen van een houtkachel is niet bepaald duur, maar waarom zou je moeten kiezen voor het kopen van een houtkachel voor in de woonkamer? Je komt het allemaal hieronder te weten.

 

Sfeer creëren in de woonkamer

De meeste mensen schaffen een houtkachel aan voor het creëren van een bepaalde sfeer in de woonkamer. Een houtkachel voor binnen brengt namelijk een lekkere houtgeur met zich mee, een aangename warmte en een mooi zicht als de vlammen dansen door elkaar. Houtkachels zijn dan ook ideaal voor het creëren van gezelligheid in de woonkamer.

 

Het rendement is vrij hoog

Aangezien een houtkachel veel warmte opwekt kan je uitgaan van een hoog rendement. Het rendement van een moderne houtkachel wordt geschat op 75% tot wel 90%. Het rendement ligt hoger naarmate er minder sprake van warmteverlies is.

 

Hout is een goedkope brandstof

Hout is vrij goedkoop, wat het gebruik van een houtkachel in de woonkamer voordelig maakt. Daarnaast is er niet veel hout nodig. Zorg er wel voor dat het hout droog en niet geïmpregneerd is.

 

Houtkachels zijn niet duur

Het prijskaartje van aan een goede houtkachel hoeft niet hoog te zijn. De meeste houtkachels zijn tegenwoordig juist zeer voordelig geprijsd.

 

Andere functionaliteiten en minder rookoverlast

Houtkachels kunnen ook worden gebruikt voor andere zaken zoals het opwarmen van bijvoorbeeld soep of chocomel. Bepaalde houtkachels zijn zelfs voorzien van een ingebouwde bakoven. Schaf je een moderne houtkachel voor binnen aan, dan kan je er vrijwel van uitgaan dat er van rookoverlast absoluut geen sprake zal zijn.

 

Overweeg je het kopen van een houtkachel om deze te plaatsen in de woonkamer? Dan is het verstandig om goed te informeren naar welke houtkachel het meest geschikt is voor jouw woonkamer. Bij Woodburner vind je een uitgebreid assortiment houtkachels van topkwaliteit. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten