VL Wonen
Wonen in een appartement

Asbestinventarisatie en asbestonderzoek laten uitvoeren op locatie

 

Asbest(daken) moet voor 2024 worden verwijderd in alle huizen. Voordat je asbest wilt laten verwijderen, is een asbestinventarisatie verplicht. Hiervoor dient iemand op locatie uw pand te komen onderzoekn. Op basis van zijn bevindingen wordt er een asbestinventarisatierapport opgesteld. Op die manier kan goed worden beoordeelt of er asbest aanwezig is en hoeveel. In dit rapport zal tevens een plan van aanpak worden opgesteld om de asbest op de juiste manier te verwijderen en wat hiervoor de kosten zullen zijn.

Asbest Test Kit

Naast deze methode kunt ook ook zelf testen of uw pand asbest bevat middels een asbest test waarmee u zelf een monster neemt en naar een laboratorium opstuurt. Op basis van dit onderzoek weet u dus of er asbest in huis aanwezig is zonder hiervoor een duurdere asbestinventarisatie te hoeven laten uitvoeren. Mocht het materiaalmonster bijvoorbeeld geen asbest bevatten, dan heeft u zomaar honderden euro’s bespaart!

Stappenplan

Indien uw monster wel asbest bevat, dan dient u de asbestinventarisatie alsnog te laten uitvoeren om te ontdekken hoeveel asbest er in huis aanwezig is en hoe dit verwijdert dient te worden. Vaak kunt u gratis een offerte opvragen voor een asbestinventarisatie. De prijzen kunnen nogal uiteen lopen, dus dit is de moeite waard!

Asbest verwijderen verplicht

Het laten verwijderen van asbest wordt zoals gezegd door de overheid verplicht gesteld. En asbest laten verwijderen zonder profesionele inventarisaite is niet toegestaan. Een asbestinvenatarisatie is verplicht en kan alleen worden uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf.

 

 

Gerelateerde artikelen

Heeft sparen nog wel zin?

Tijdelijk een koffiemachine huren?

AEG vaatwasser van Keukenwinkel.nl

Kosteloze hulp bij schulden voor zzp’ers en ondernemers

Alles wat je moet weten over asbestsanering

Het plaatsen van een alarmsysteem – Jablotron