Zet de knop om met klassieke deurknoppen!

Je hebt waarschijnlijk genoeg van je huidige interieur in je huis. Dat thuiswerken is voor sommige van ons ideaal en zo ben je misschien meer productief, zonder de afleiding van het geouwehoer met collega’s, maar elke dag uitzicht op diezelfde lelijke houten kast, of die saaie witte dressoir, of wat dacht je van die lelijke kist in de hoek? Je kunt er natuurlijk voor kiezen om je interieur een nieuw leven in te blazen met behulp van de aanschaf van verschillende nieuwe accessoires, of door middel van een nieuwe vloer, of een nieuw likje verf op de muur. Het kan allemaal. Hierbij komt echter wel het nadeel kijken, dat al deze plannen wel leuk, maar ook vaak vrij prijzig zijn. Er is gelukkig ook een andere manier om je interieur een make-over te geven. Zo kun je namelijk kiezen om je huidige interieur een make-over te geven met klassieke deurknoppen. 

Waarom een klassieke deurknop?

De klassieke deurknop. Het klinkt simpel, maar ook ouderwets. Echter niets is minder waar. De huidige woontrends zijn namelijk momenteel; Industrial design, maar ook vintage. En zeg nou zelf, wat is meer vintage dan een deurknop? Precies. Dat is er vrijwel niet. Maar waar vind je deurknoppen eigenlijk? 

Overal te koop 

Als je er niet gericht naar zoekt, dan valt het vast niet op, maar klassieke deurknoppen kun je op veel verschillende plaatsen vinden. Wil je nu echt die vintage look creëren? Dan kun je voor klassieke deurknoppen terecht bij verschillende online interieurwinkels. Hier heb je grote collecties in deurknoppen en een leuke bijkomstigheid is de prijs. Je scoort hier namelijk voor een prikkie een mooie klassieke deurknop.

Waar moet je op letten? 

Je moet bij het aanschaffen van klassieke deurknoppen op verschillende aspecten letten. Zo moet je namelijk goed letten op de grote van het gat waar de schroef in moet om de knop op het meubilair te kunnen bevestigen. Daar komen we dan meteen op het tweede punt; waarop wil je het bevestigen? Wanneer je een deurkruk op hout wilt installeren is dit vaak enkel een kwestie van een gaatje boren, schroef erin en knop erop. Houdt hierbij wel rekening dat na verloop van tijd de plakstrip aan vervanging toe zal zijn, door slijtage. Kortom, bij het aanschaffen van een deurknop komt meer kijken dan je denkt.

Bron: Weijntjes.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten