Dakscan laten uitvoeren

Een dakscan laten uitvoeren is nuttig voor een aantal zaken waaronder het isoleren van het dak en het installeren van zonnepanelen. Veel gemeenten zijn voor het verduurzamen van woningen en daken mogen hierin niet ontbreken. Daarnaast bieden veel gemeentes subsidies aan om een scan uit te laten voeren op je dak. Door een dakscan uit te laten voeren kan de expert ontdekken wat de mogelijkheden zijn met het dak van je woning. Middels dit artikel wordt hier dieper op ingegaan. 

Dakscan laten uitvoeren om isolatielekken op te sporen

Via het dak kan veel warmte verloren gaan en dit zorgt voor onnodig extra kosten. Om kosten op je energierekening te besparen en een warm behaaglijk huis te garanderen, is een dakscan uitgevoerd door experts een goede keus. Na het isoleren van je dak draagt dit tevens bij aan de waarde van je woning.

Veel bedrijven maken gebruik van warmtedetectoren en de nieuwste technologieën om de temperatuurverschillen op te kunnen meten. Op deze wijze kan binnen korte tijd worden ontdekt waar de isolatie nog te wensen overlaat. Na het uitvoeren van de dakscan wordt vaak een vrijblijvend en deskundig advies gegeven om flink te besparen op je energierekening. Daarnaast kunnen eventuele gebreken aan het dak vroegtijdig worden ontdekt. 

Dakscan laten uitvoeren om zonnepanelen te installeren

Alvorens men een besluit neemt om zonnepanelen te plaatsen vind een dakscan plaats. De scan wordt uitgevoerd om erachter te komen of het dak geschikt is en wat de levensduur van de zonnepanelen op het desbetreffende dak zijn na het aanbrengen van de panelen. Tijdens de scan wordt gekeken naar het totaalplaatje van het dak. Het totaalplaatje bestaat uit het bekijken van o.a. de ontluchting, airconditioningsysteem en afvoeren. Na het plaatsen van de zonnepanelen wordt vaak een controle uitgevoerd om te zien of alles goed is verlopen. 

Informatie over zonnepanelen

Na het uitvoeren van de dakscan wordt een rapportage opgemaakt. Deze rapportage kan zowel voor het isoleren van het dak zijn als voor het aanbrengen van zonnepanelen. Hierin wordt bijvoorbeeld de draagkracht van het dak tot in detail berekend en gezien wat de maximale belasting voor het huidige dak is. De inspecteur legt de veiligheid van het dak schriftelijk vast en kijkt naar de invloeden van het weer op het dak. De visuele aspecten en waarnemingen van het dak worden opgeschreven en op beeld vastgelegd. Daarnaast wordt het volledige dak beoordeeld waarbij de verwachte levensduur van het dak wordt berekend. Al deze facetten komen in het rapport te staan waar een advies uit voortvloeit.

Mocht je nou interesse hebben om zonnepanelen te plaatsen en maar eerst meer informatie over zonnepanelen willen ontvangen.. Dan is onze laatste tip om online verschillende websites te raadplegen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten