Hoe kan je van termieten afkomen of voorkomen?

Niemand wil termieten in zijn huis. Dit kan hele trappen of meubels of huizen in je huis vernietigen waardoor het vervangen of gerenoveerd moet worden. Dit kost natuurlijk een aardig zakcentje. Termieten zijn kleine insecten die hout eten. Als je een termietenplaag hebt in je huis is dit daarom een ontzettende nachtmerrie. Je kan dan bijna alles wat van hout is in je huis renoveren. Je bespaart al een hoop als je je huis heel schoon houd je kan dan bijvoorbeeld kijken naar professionele schoonmaak zoals Schoonmaakbedrijf De Bilt. Daarom bespreken wij in dit blogartikel hoe je van termieten af komt en hoe je ze kan voorkomen.

Hoe herken je termieten

Een termietenplaag kan je herkennen aan kleine gele stukjes op het hout. Ook kunnen er kleine gaatjes in het hout zitten. Termieten hebben een voorkeur voor houtsoorten om te eten. Als je ceder of parota hout in huis hebt ben je redelijk veilig. Termieten vinden deze houtsoorten namelijk niet zo lekker. De volgende houtsoorten vinden ze wel heel lekker:

  • Grenen

  • Cipres

  • Kapok

  • Balsa

  • Elzen

Voor professionele schoonmaak van je huis om termieten enigszins te voorkomen ben je bij ons aan het juiste adres!

Zo kom je van termieten af

Sinaasappel en kamfer: Je kan een potje met een sinaasappelschil en kamfer in de laden van de kasten plaatsen. Let wel goed op met de kamfer dit kan namelijk vlekken veroorzaken in je kleding.

 

Boorzuur insecticide: Je kan boorzuur kopen in supermarkten of tuincentra. Dit is niet hetzelfde als medicinale boorzuur dat verkocht wordt bij apotheken. Je doet als volgt:

 

  • Meng een eetlepel boorzuur met een eetlepel suiker en een eetlepel melk.

  • Vul flessendopjes met dit mengsel en plaats ze in de delen van je huis waar de termieten hebben toegeslagen.

  • Plaats het boorzuur niet op de plekken waar kinderen of huisdieren komen of kunnen komen. Dit mengsel kan namelijk giftig zijn.

  • Laat het drie of vier weken staan. 

Chemische was: Je kan een bedrijf inhuren die termieten heel goed kunnen bestrijden. de plagen zijn namelijk groot en verspreiden zich snel waardoor er al zo tegen de miljoen aan insecten in je huis kunnen zitten. Deze kan je zelf proberen te bestrijden maar dat gaat dan wel lang duren.

Dit moet je niet doen om van termieten af te komen

Je ziet het veel op het internet voorbij komen maar je moet geen benzine op het hout spuiten. Dit zal namelijk niet helpen. De benzine bereikt de binnenkant van het hout niet waardoor het niet bij de termieten komt. Het stinkt ook heel erg en is natuurlijk vlambaar. hetzelfde geld voor kerosine, motorolie of soortgelijke producten.

Zo kan je termieten voorkomen

Het simpelste wat je kan doen is natuurlijk om geen houten meubels of dergelijke in huis te nemen. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan dus daar zou je het meest rekening mee moeten houden als je in een gebied woont of gaat wonen waar veel termieten voorkomen. als je houten meubels koopt zorg dan dat deze van hoge kwaliteit zijn zodat de termieten er moeilijk doorheen kunnen komen. Je huis schoon houden kan ook heel erg helpen. probeer het hout droog te houden en bescherm je leidingen. Dit is namelijk waar termieten leven en zich verstoppen.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten