De voordelen van het registreren van je hond in een databank voor honden

Huisdieren dienen de laatste jaren geregistreerd te worden. Bij een aantal huisdieren is dit zelfs verplicht, dit is onder andere zo bij hond en paard. Waarom is het verplicht om in Nederland je hond te registreren? Wat zijn de voordelen van je hond te registreren in de databank? Dat lees je in dit artikel. 

Verplichte registratie in databank honden

In Nederland is het verplicht om je hond bij aankoop te registreren. Als de hond wordt aangekocht via een fokker, dan heeft de fokker dit vaak al gedaan. Bij de geboorte van pups moeten de hondjes namelijk zeven weken na hun geboorte gechipt en geregistreerd worden. Koop je de hond in het buitenland? Dan moet je zelf de hond binnen twee weken na aankomst in Nederland registreren in een databank, maar eerst moet je hem laten chippen bij de dierenarts. In een databank voor honden worden alle honden geregistreerd. Er zijn meerdere erkende databanken waarin de hond geregistreerd kan worden. Je kunt je hond dan ook gewoon via internet registreren.

Vind je hond terug in databank honden

Het voordeel van de databank honden is dat alle honden op één plek geregistreerd zijn. Ben je dus je hond kwijt? Dan kan de vinder hem via het chipnummer in de databank honden vinden. Daarnaast wordt met de databank illegale hondenhandel tegengegaan. Al jarenlang worden honden naar Nederland gehaald. Deze worden illegaal gefokt en krijgen geen vaccinaties. De honden worden doorgefokt waardoor er snellere kans op vervelende ziektes en overlijden is. Door de controle bij de grens kan gecheckt worden of de honden zijn geregistreerd en kan dit dus worden tegengegaan.

Een ander voordeel van de databank voor honden is dat er door de chip en registratie duidelijk is of de hond alle vaccinaties heeft gekregen. Door registratie krijgt de hond een hondenpaspoort, daarin worden alle vaccinaties die de hond bij de dierenarts krijgt genoteerd.

 

https://www.petlook.nl/databank-honden/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten