Ben jij een geschikt baasje voor een Pomeriaan? Zo kom je erachter

Als je ooit een Pomeriaan gezien hebt, is de kans groot dat je ook graag een als je maatje wilt hebben. Alhoewel ze niet veeleisend zijn, hebben ze wel een baas nodig die ze helpt inzien dat ze niet altijd hun zin kunnen doordrukken. Lees daarom gauw verder om na te gaan of je deze dwerg keeshond aankunt. Want alleen zo ontdek je of je jouw Pomeriaan goed kan opvoeden.

Een pomeriaan heeft een baas nodig die genoeg tijd voor hem kan vrij maken

Een pom houdt van zijn mensen. Vooral als ze genoeg aandacht aan hem besteden. Ze willen bijvoorbeeld met je er op uit trekken, samen met je spelen, trainen maar ook gewoon bij je in de buurt zijn wanneer je naar de televisie kijkt. Aangezien ze een klein postuur hebben verwachten ze ook van je dat je ze regelmatig optilt en knuffelt. Als je een drukke baan hebt of al met veel moeite je huishouding in stand houdt, is het geen goed idee om dit lief beestje in huis te halen. Hij zal zich op den duur diep ongelukkig voelen en op een andere, veelal negatievd manier proberen om je aandacht te trekken. Hoe je dit op kan lossen is te lezen op Pomeriaan Wereld, een uitgebreide blog over pomeriaantjes.

De baas van een Pomeriaan moet liever geen last hebben van een hondenallergie

Een hondenallergie ontstaat wanneer je allergisch bent voor de huidschilfers, de urine of het speeksel van een hond. Je krijgt bij het inademen of in aanraking komen met deze stoffen bijvoorbeeld gelijk last van tranende ogen, gezwollen ogen, niesbuien en een lopende neus. Dit zijn geen leuke symptomen vooral als ze je beknotten in je dagelijkse werkzaamheden. Helaas komt een Pomeriaan niet voor op de lijst van hypoallergene honden van de Amerikaanse Kennel Club. De kans op allergische reacties wanneer je in aanraking komt met een Pom is dus reëel. Wil je toch de ouder worden van deze rashond dan kun je om aanvallen te voorkomen onder andere: – zorgen dat je tijdig medicatie tegen deze allergie gebruikt; – uw huis schilfer vrij houden door een HEPA luchtreiniger aaden te schaffen; – niet met je Pom te slapen; – vaker te stofzuigen; – uw handen regelmatig te wassen; en – zijn vacht goed te verzorgen door het onder meer dagelijks te borstelen.

De baas van een Pomeriaan heeft aandacht voor zijn vacht

De vacht van de Pomeriaan hond is bepalend voor zijn uiterlijk. Als je het verwaarloosd gaat je hond er gauw onverzorgd uitzien wat nimmer de bedoeling kan zijn. Je vierpotige makker heeft daarom iemand nodig die hem bdhalve de juiste voeding ook op regelmatige basis zijn haar borstelt. Tijdens deze behandelingen kan ook worden vastgesteld wanneer je pom aan het ruiven is en of hij zijn huid niet heeft verwond. Daarnaast kom je er ook achter of je hondje niet door vlooien of teken wordt lastig gevallen. Indien je voldoet aan deze drie minimale vereisten, staat niets je meer in de weg om je leven met dit energiek dier te verrijken.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten