De verschillende mastiffs

Je zou het niet denken maar de Engelse mastiff is niet de enige “nakommeling” van de malossuz hond. Behalve de Engelse mastiff en de bekende Bull mastiffs en Tibetaanse Mastiffs zijn er nog vijf andere hondenrassen die behoren tot deze groep. Dit zijn de Anatolische mastiff, de Cane Corso, de Dogo Argentinio, Napolitaanse mastiff en de Amerikaanse mastiff. In de volgende alinea’s laten we je met vier van deze acht typen, summier nader kennis maken.

Amerikaanse mastiff

Een mastiff die tussen de tien en twintig jaar oud wordt, is de Amerikaanse mastiff. Ze zijn ontwikkelt door ontwikkeld door Fredericka Wagner van Flying W Farms uit de Engelse en Anatolische mastiff. Door deze combinatie kwijlen deze honden minder dan hun Engelse soortgenoten. Deze Mastiff honden kunnen best wel zwaar worden. Zo kan een teef ruim 140 kg wegen en een reu met gemak de 200 kg halen. Het zijn geen agressieve honden wat ze zeer geschikt maakt als gezinshond. Waar je wel rekening mee moer houden als baasje van een Amerikaanse Mastiff, is het feit dat ze hun momenten hebben waarop ze gewoon niet naar je zullen luisteren. Net een eigenzinnig kind draaien ze na verloop van tijd weer bij, om weer de rustige lieve hond te zijn die je kent.

Bullmastiff

De Bullmastiff is een in 1933 door de AKC erkende kruising tussen een Engelse mastiff en een Engelse Bulldog. Hij werd oorspronkelijk ingezet door jachtopzieners om stropers op te sporen. Hierna hield deze hond de stropers in bedwang waarna ze werden gearresteerd. Hun berechting vond daarna in het openbaar plaats. Thans zijn deze honden met een gewicht van maximaal 54 kg voor een teef en maximaal 59 kg voor een reu, echte gezinshonden. Ze zijn niet agressief naar vreemden toe al zullen ze er alles aan doen om hun dierbaren tegen indringers te beschermen.

Cane Corso

Een andere mastiff is de uit italië afkomstige Cane Corso. Deze hond met een schofthoogte van 68 cm voor een reu en 64 cm voor een teef doen het heel goed als waakhond. Oorspronkelijk hadden zij ook deze taak te vervullen op boederijen waar zij over het vee waakten. Thans zijn het trouwe onafhankelijke gezinshonden die eigenzinnig kunnen zijn. Een goede opvoeding en begeleiding is dan ook vanaf het begin gewenst. Leuk weetje: de naam Cane Corso betekent machtige hond in het Italiaans wat een terechte benaming is voor een hond met zo een statige bouw. Bron: Mastiff Wereld.

Dogo Argentinio

De Dogo Argentino wordt ook wel de Argentijnse zwarte mastiff genoemd. Het is een hond die gefokt werd om te jagen op poema’s en andere grote wilde dieren. Deze taak nam in de loop der tijden af waardoor je hem nu als een van de liefste en trouwste viervoeters in veel gezinnen aantreft. Deze mastiff heeft een schofthoogte van tussen de 62 tot 68 centimeter voor de reuen terwijl die van een Teefje tussen de 60 tot 65 centimeter, ligt. Het is een witte mastiff die ook dominant gedrag kan vertonen. En, laat je ons even weten welke mastiff jij de leukste vindt?

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten