Zo weet je als een Lhasa Apso een geschikte hond voor je is

Het is te begrijpen dat je zodra je een Lhasa Apso ziet je er gelijk verliefd op raakt. Met zijn harig lijfje, pientere oplettende blik en kleine omvang is deze hond namelijk in staat om zelf het hart van een niet dierenliefhebber te veroveren. Voor dat je er erg in hebt besluit je deze viervoeter een thuis te geven, wat natuurlijk altijd een goede beslissing is. Toch is het helaas zo dat niet een ieder in staat is om een Lhasa Apso hond op te voeden. Daartoe zal je namelijk aan wat eisen moeten voldoen, waarvan we in de volgende alinea drie voor je beschrijven.

1. Je hebt genoeg tijd om het op te voeden

Het karakter van deze rashond is beschermend toe naar degenen aan wie hij toebehoort. Dat geldt voor alle Lhasa Apso soorten en kruisingen. Dat maakt hem tot de perfecte gezinshond als je kleine kinderen hebt. Ofschoon hij vriendelijk is voor zijn mensen is je nieuw maatje geen liefhebber van vreemden. Dit geldt ook voor nieuwe huisdieren. Door je Lhasa Apso vanaf het begin goed op te voeden, voorkom je dat hij degenen die niet tot je gezin behoren aanvalt. Als je het te druk hebt om zulks te doen en er niemand anders is die deze taak op zich kan nemen, kun je op den duur te maken krijgen met een hond die probleemvedragvertoont, dat je niet meer kunt afleren.

2. Je kunt tegen het gedrag van kleine dominante honden

Lhasa Apso honden hebben een eigen wil. Ze laten zich van nature niets door niemand voorschrijven wat ze qua karakter veel op een kat laat lijken. Ze doen dus wat ze willen en vooral wanneer ze daar zelf zin in hebben. Als baasje van deze rashond is het aan te raden om deze eigenzinnige trek vanaf je je puppie… hebt in de kiem te smoren. Dit doe je door je echt als zijn baasje op te stellen waardoor hij niet het idee krijgt dat hij de alfa rol binnen je gezin moet gaan vervullen. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je vierpotige makker zijn aangeboren dominante en onafhankelijke drang helemaal verliest. Het is wel belangrijk dat hij je het respect geeft dat je verdient, waardoor jullie band verstevigt. Bron: Lhasa Apso Wereld.

3. Je vindt het leuk om je hond te verzorgen

Een Lhasa Apso is een heel erg behaarde hond. Zijn vacht ligt vrij dicht tegen zijn huid aan en bestaat voornamelijk uit lange haren. Deze kunnen ook wollig en zijdeachtig zijn. Indien dat het geval is, zul je ter voorkoming van klitten je hondje vaak moeten borstelen. Ook zal je het haar vaker met een goede honden shampoo en conditioner moeten wassen. Aan zulke behandelingen ben je ongeveer een uur per week kwijt wat met een reeds druk huishouden of drukke baan misschien moeilijk te combineren valt. Gelukkig kun je in dat geval je hond ook door een ervaren honden trimmer…. laten verzorgen. Je mist echter dan een moment om de band tussen jou en je hond te verstevigen, hetgeen wel erg jammer is. Indien je aan bovenstaande eisen voldoet zullen jij en je nieuwe hondenkind het beslist heel goed met elkaar weten te vinden. De twaalf naar vijftien jaren die jullie samen zullen doorbrengen, zullen in dat geval vlot en probleemloos verlopen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten