De multi inzetbare Labrador

Je kunt om verschillende redenen besluiten om een hond als huisdier te nemen. Zo kun jij een willen die je als waakhond kunt inzetten terwijl je buren voor een hond kiezen om wat meer leven in hun huis te brengen. Ongeacht de reden van dit besluit vinden de meeste hondenbezitters het leuk wanneer hun vierpotige vriend veel meer doet dan alleen maar kuilen graven in de tuin. Zo een hond die je voor verschillende doeleinden kunt kweken is de labrador ( hierna aangeduid met labrador). Lees gauw verder om er achter te komen waarom deze veelzijdige hond zo geliefd is bij hondenbezitters.

Het karakter van de labrador

De labrador is een heel vriendelijke aanhankelijke hond die houdt van het gezin waartoe hij behoort. Hij bezit veel energie waardoor hij graag bezig is. Ook behoort de labrador tot de groep intelligente honden die helemaal opleeft bij het aanleren van nieuwe vaardigheden. Daarom is de kans groot dat deze dieren onrustig worden en afwijkend gedrag gaan vertonen, wanneer ze niet genoeg worden gestimuleerd.

Een werkhond of niet

Let je op het karakter van een labrador dan kun je zelf ook concluderen dat het echte werkhonden zijn. Tot dezelfde conclusie kom je bij het vertalen van hun naam. Vrij vertaalt betekent de naam labrador namelijk ophaal werker. Het is een verwijzing naar de oorspronkelijke taak van deze honden in het verleden waarbij ze tijdens het jagen werden ingezet om de geschoten eenden op te halen. Daarnaast moesten ze ook het water in om onder andere vissen uit netten te verwijderen. Aangezien dit jacht instinct nog goed ontwikkelt is bij deze honden zijn ze helemaal in hun element wanneer je een stevige wandeling met ze maakt. Door ze dan ook nog te laten apporteren …. voorzie je je labrador van de uitlaat die het nodig heeft om de uren binnenshuis rustig door te brengen. Wil je meer lezen? Op Labrador Wereld ontdek je hier alles over.

De labrador als hulphond

Je las in de vorige alinea reeds dat de blonde labradors in het verleden als jachthond werden ingezet. Maar ook vandaag verrichten deze honden goed werk als hulphond. Zo als je reeds kunt raden is dit behalve aan hun energie niveau onder andere ook te danken aan hun: -menslievend karakter; – intelligentie waardoor ze in staat zijn om situaties goed in te schatten; – zachte zorgzame geaardheid jegens degene voor wie ze moeten zorgen; en – hun goed reukvermogen. Om voorgaande redenen doet een labrador uitstekend werk als geleide hond voor mensen met een visuele beperking of als hulphond bij een andere handicapt. Tevens helpen ze in de medische wereld ook bij het detecteren van ziekten bij patiënten. De veelzijdige labrador wordt ook opgeleid – om je bij te staan na een traumatische ervaring; – als drugshond – voor het helpen opsporen van criminelen; en – als reddingshond. De labrador voert deze taken met veel plezier uit, waardoor hij behoort tot een van de meest gewilde honden in ons land.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten