Woningen

Wat is de cloud?

Je hoort tegenwoordig veel mensen praten over ‘de cloud’. Waarvoor dient dit nou precies en wat kun je ermee? Dit zijn vragen die we in dit artikel gaan behandelen.

 

De cloud

 

De cloud is in principe een digitale opslag plaats. Je kunt bestanden op slaan op je computer, maar wanneer er iets met je computer zou gebeuren ben je al deze bestanden kwijt. Daarom bestaat er de cloud. Je hebt wel internetverbinding nodig om toegang te krijgen tot het netwerk. Er zijn ook een aantal andere mogelijkheden van de cloud. Wanneer jij bestanden in de cloud zet, kan je hier vervolgens ook in werken. Werken in de cloud kan veel voordelen hebben. Je hoeft bijvoorbeeld niet je laptop bij je te hebben om toegang te kunnen krijgen tot je bestanden. Wel is het zo bij de cloud dat je moet betalen om meer ruimte te krijgen. Dit is ook wel logisch als je erover nadenkt. Mensen zouden misbruik kunnen maken van de situatie, wanneer zou oneindig toegang hebben tot de cloud.

 

Nadelen cloud

 

De cloud heeft ook een aantal nadelen. Wanneer jij geen internetverbinding hebt, heb je ook geen toegang tot je bestanden. Ook is het bij sommige diensten een risico om je bestanden op de cloud te zetten. Veel mensen hebben ook de angst dat zij hun bestanden kwijt zouden raken, wanneer zij die hierop zouden zetten. Dit zal niet snel voorkomen, aangezien de cloud een erg groot en goed bijgehouden netwerk is. Het is vaak veiliger om je bestanden op de cloud te zetten, dan op je laptop. Een andere angst is dat anderen op je bestanden zouden kunnen. Dit is over het algemeen niet mogelijk. Echter moet je natuurlijk wel een sterk wachtwoord instellen. Zo voorkom je dat iemand anders zou kunnen inloggen op jouw account bij een clouddienst.

 

Voordelen cloud

 

De cloud kent een aantal voordelen, die je niet zou hebben bij het opslaan op je computer. Zo is het bijvoorbeeld zo dat wanneer jij een bestand per ongeluk verwijdert, dat er geen reden is tot paniek. Je verwijderde bestanden gaan namelijk eerst naar een prullenbak, waar jij je bestanden eenvoudig terug kunt krijgen.

https://deictexpert.nl/werken-in-de-cloud.php