Klein, maar knus: een eigen chalet

Klein, maar knus: een eigen chalet

Je wilt misschien een eigen plekje om je terug te trekken in de vakanties, of af en toe een weekendje weg. Alleen, met je partner of met je kinderen. Een eigen chalet of stacaravan is dan een ideale optie. Niet te duur, precies genoeg ruimte en een mooi plekje kiezen om hem te stallen. Waar moet je dan op letten bij het aanschaffen van een chalet of stacaravan? Er zijn tal van opties. Koop je een tweedehands, een nieuw standaard model of laat je er één bouwen?

Chalet

Er staan enorm veel chalets te koop, dus er valt wat voor te zeggen dat er op zijn zachtst gezegd een behoorlijke keuze is. Een nachtje erover slapen is niet te veel gevraagd, het is een behoorlijke aankoop. Hieronder staan dingen die je bijna in overweging moet nemen. 

 

Kies je doel. Zet je eisen op een rijtje. Je zou er verstandig aan doen om je chalet te verhuren wanneer jij er niet verblijft. Als je gaat investeren in een chalet, dan zul je op zoek moeten gaan naar een gebied waar veel vraag naar is en blijft. Maar de eisen van vakantiegangers veranderen. Vroeger was warmte en onderdak genoeg, tegenwoordig is het handig om op zijn minst een tv met Netflix en wifi te hebben in een chalet. 

 

Het verhuur van chalet moet niet seizoensgebonden zijn, dat betekent dat ze het hele jaar door veel geboekt kunnen worden en elke maand de doelgroep van vakantiegangers kunnen aantrekken. Let dus goed op de plek en de eisen van de doelgroep die er vakantie komt vieren. 

Stacaravan

Voor een stacaravan is het handig om een camping te zoeken waar jij echt helemaal gek van bent, jij koopt hem immers voor jezelf en/of je gezin. Stacaravans op campings mogen over het algemeen gewoon verhuurd worden, check dit wel even bij de camping die je op het oog hebt. Stacaravans worden vaak door gezinnen gehuurd, let dus op een camping met voldoende activiteiten en neem een caravan die van alle gemakken voorzien is, ook voor (jonge) kinderen. 

Met je verzekeraar bellen om even na te gaan of je stacaravan ook verhuurd mag worden met betrekking tot enige schade is ook altijd slim. Een kind dat per ongeluk iets laat vallen is geen onbekend fenomeen. Daarnaast is het een goed idee om te kijken naar een tweedehands stacaravan. Ze zijn niet zo duur in aanschaf, ook een relatief nieuwe caravan die enige tijd gebruikt is, is zeker de moeite waard om even naar te kijken.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten