De grote bonte specht in de tuin

De grote bonte specht is een vogel die tot de familie spechten behoort. Hij broedt in de bossen en allerlei cultuurlandschappen.

Hoe ziet de grote bonte specht eruit?

In tegenstelling tot wat zijn naam doet vermoeden is de grote bonte specht een relatief kleine spechten soort. Een volwassen grote bonte specht is zo’n 20 tot 24 centimeter groot en weegt 60 tot 110 gram. De vleugelspanwijdte bedraagt 34 tot 39 centimeter.

De veren zijn aan de bovenkant zwart en aan de onderkant wit, met uitzondering van de rode anaalstreek. Enkele soorten hebben wat rood op de borst.

Grote bonte specht in de tuin

Als jij de grote bonte specht in de tuin wilt spotten is het gemakkelijk om vogelvoer aan te schaffen. Vogelvoer lokt verschillende soorten vogels naar de tuin, een genot voor iedere natuur liefhebber. Door vogelvoer te kopen kan je de vogels in de winter een handje helpen. Vogelvoer kopen is gemakkelijk en niet duur. Daarnaast help je de vogels in jouw omgeving te gedijen door ze van extra voedingsstoffen te voorzien.

Wanneer je het beste vogelvoer kopen kunt

Het is niet verstandig om in de zomer vogelvoer te kopen. De vogels hebben dan namelijk genoeg voer dat ze kunnen vinden in de natuur en dit zal ze lui maken en afhankelijk van het vogelvoer dat jij voor hen uitstalt.

In de winter is er heel weinig voer voor de vogels te vinden en daarnaast kunnen ze het extra vet dan goed gebruiken om zelf warm te blijven in de koude temperaturen. In de winter is het dus een zeer goed idee om de vogels te helpen met een beetje vogelvoer.

Verschillende vogels

Door verschillende soorten vogelvoer aan te schaffen kan je ook verschillende soorten vogels naar jouw tuin lokken. Verschillende vogels hebben namelijk verschillende diëten, haal een mix en je zult een mix aan vogels in de tuin aantreffen!

https://vogelvoerkopen.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten