Sfeervolle Seizoensverandering: Zo bereid je je huis voor op de winter

De winter is het seizoen van knusse avonden bij de open haard, warme chocolademelk en gezelligheid met dierbaren. Het is de tijd van het jaar waarin we ons huis omtoveren tot een warm toevluchtsoord tegen de kou buiten. Wat kun je doen om je huis zo gezellig mogelijk te maken? Dat lees je in dit blog!

 

Kies voor zachte textielstoffen

Een van de gemakkelijkste manieren om je huis een warme en uitnodigende sfeer te geven, is door zachte textielstoffen toe te voegen. Bijvoorbeeld pluizige dekens en teddystoffen kussens zijn perfect voor de koude winterdagen. Ook grote dikke gordijnen zijn handig om het lekker donker te maken in je huis en de tocht buiten te houden.

 

Versier je huis met winterse decoraties

Om je huis helemaal in de winterse sfeer te krijgen,  is het leuk om je huis te versieren met winterse accenten. Bijvoorbeeld kussenslopen met bijvoorbeeld een rendiermotief. Als je nou die kerstkleuren echt niet vindt passen in je interieur, kun je ook kiezen voor wat minimalistischere opties die beter passen bij het kleurenthema van je huis. 

 

Gebruik warme kleuren

Als het buiten koud is, wil je binnen een warm gevoel creëren. Dit kun je bereiken door warme kleuren te gebruiken zoals bordeauxrood, bruin of oranje. Ook hier kun je weer de kleuren afstemmen op je eigen interieur. Maar als je het binnen echt warm en gezellig wil maken, raden we het wel aan om voor warme tinten te kiezen.  

 

Zorg voor winterse geuren

De geuren in je huis kunnen een grote rol spelen in de sfeer. Geurkaarsen met winterse aroma’s zoals kaneel, vanille of pepermunt kunnen een aangename geur verspreiden. 

 

Bak winterse lekkernijen

In de winter zit je vaak door het weer hele dagen binnen. Als je dan toch binnen  zit kun je beter activiteiten vinden die daarop aansluiten. Bakken is daar een goed voorbeeld van. Zo kun je lekkere kerstkoekjes gaan bakken of warme chocolademelk voorbereiden. Maar ook gewoon je avondeten kun je afstellen op de winterse sfeer. Bijvoorbeeld stoofschotels zijn heerlijk voor de koudere dagen. Naast dat het ook gewoon erg leuk is om te bakken, vult het je huis met heerlijke geuren. 

 

Speel winterse muziek

De een vindt het vreselijk en de ander vindt het geweldig: kerstmuziek. Echter kom je door kerstmuziek te spelen wel helemaal in de winterse mood. Als je iemand bent die toch niet zo’n fan is van de standaard kerstliedjes, kun je ook voor een ander soort playlist kiezen. Via allerlei streamingsplatofms zijn er ontelbaar veel kerstplaylists en ze zijn heel verschillend.

Gebruik warme verlichting

Goede verlichting kan de sfeer in een kamer drastisch veranderen. Kies voor zachte, warme tinten in plaats van fel wit licht  met bijvoorbeeld een dimbare led lamp e27.  Deze zijn dimbaar en kun je afstellen op jouw persoonlijke smaak. Daarnaast kun je ook ervoor kiezen om kaarsen aan te steken. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten