Waar kun je basketballen?

Waar kun je het beste basketballen?

 

Basketbal is een sport die in 1891 is uitgevonden door James Naismith. Het is een balsport met twee teams waarin ieder vijf spelers mogen meedoen. Er zijn ook varianten waarbij er drie tegen drie gespeeld wordt, of zelfs een tegen een. Streetbal is een ‘outdoor’ versie van basketbal waarbij er vaak om geld gespeeld wordt, hier gaat het ook feller aan toe.

 

Sinds het einde van de koude oorlog hebben veel Europese spelers hun intrede gemaakt in de NBA ( National Basketball Association ), hierdoor is de sport bekender geworden in Europa. In de hele wereld zijn sporthallen te vinden waar gebasketbald kan worden, maar in de buitenlucht zijn er ook genoeg te vinden. In dit blog laten wij jou de beste velden zien die in de wereld te vinden zijn.

 

#1 Rucker Park in Harlem

Het beruchte Rucker Park in New York staat bekend om de intensieve pick-up games. Onverwachts kunnen er NBA-sterren het veld betreden, zoals Kobe Bryant, Wilt Chamberlain of Kevin Durant. Het publiek zal ook van zich laten horen.

 

#2 The Venice Beach Basketball courts

In tegenstelling tot het vorige veld staat deze court juist bekend om zijn ‘laid back’ sfeer. In Los Angeles zijn de temperaturen natuurlijk te hoog om intensief te basketballen. Veel bekende ‘basketbal-influencers’ hebben hier al genoeg content gemaakt.

 

#3 The West Fourth Street Courts

Terug naar New York, de stad van de goede basketbalvelden. Een stuk zuidelijker ligt ‘The Cage’. De naam komt door het zes meter hoge hek wat om het veld heen ligt. Hierdoor zal er nooit een bal de straat op stuiteren.

 

Uiteindelijk kan ieder veld een goed veld zijn voor een basketballer. Het belangrijkste is dat een veld goed onderhouden wordt. Naast dat er competitief gespeeld wordt moet er ook met plezier gebasketbald worden.  

 

Wil je alle antwoorden op de vraag “waar kun je”? Kijk verder op de site.

https://waarkunje.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten