5 tips voor je stageperiode

Als jij nog in je schooltijd zit zul je vast en zeker ook stage moeten lopen, maar waar moet je op letten tijdens je stage en wat zijn handige tips om te weten voordat je begint aan je stage? In dit artikel vertel ik jou verschillende tips die jou kunnen helpen tijdens je stageperiode.

 

1. Stel vragen

Stel veel vragen tijdens je stageperiode. Als stagiair zijnde is het de bedoeling dat jij dingen wil gaan leren binnen het desbetreffende bedrijf. Door vragen te stellen laat jij blijken dat je graag meer wil leren over het vak.

 

2. Zorg voor een goede samenwerking

Zorg er tijdens je stageperiode voor dat je voor een goede en vloeiende samenwerking gaat. Samenwerken is een belangrijke rol binnen een team. Kun jij goed samenwerken met jou team? Dan zul je zien dat de taken die jullie moeten doen beter en sneller zullen gaan!

 

3. Een goede voorbereiding is het halve werk

Ga goed voorbereid naar je werk. Weet bijvoorbeeld wat het bedrijf precies doet en verdiep je daar al meer in, zo kom je niet het bedrijf binnen met 0 kennis, maar ben je toch al een stapje verder.

 

4. Zorg voor sociaal contact

Gaat jou team ergens heen tijdens de pauze? Ga mee, zorg dat je contact maakt met je collega’s! Als je dit doet is de kans vele malen groter dat jij goed bevalt in het team en dat de sfeer er ook op vooruit gaat. Wees niet bang om contact te zoeken, 9 van de 10 mensen vinden het juist goed/leuk als jij contact zoekt met je team.

 

5. Leer je collega’s kennen

Leer je team kennen, kijk voordat je aan je stage begint bijvoorbeeld al eens op de personeelspagina van de website of kijk al eens op de LinkedIn pagina’s van het personeel. Toon ook interesse in je team, vraag bijvoorbeeld wat hun hobby’s zijn of vraag andere dingen buiten het werk om.

 

Conclusie

Kort samengevat benadrukt de tekst het belang van vragen stellen, samenwerken, goede voorbereiding, sociaal contact en het leren kennen van collega’s tijdens een stageperiode om succesvol te zijn en een positieve indruk achter te laten in het bedrijf.

 

https://hetverschiltussen.com/verschil-tussen-samenwerken-en-samen-werken/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten