Energiezuinig bouwen: de toekomst van wonen

De klimaatverandering is ongetwijfeld een van de grootste uitdagingen van deze eeuw. Energiezuinig bouwen is niet alleen een antwoord op deze uitdaging, maar biedt ook tal van voordelen voor huiseigenaren. Janssen-Bouw, een pionier in duurzaam bouwen, legt de nadruk op het creëren van prefab woningen die zowel comfortabel als energie-efficiënt zijn.

Uitmuntende isolatie

Een van de kernaspecten van energiezuinig bouwen is isolatie. De prefab villa’s van Janssen-Bouw zijn uitgerust met hoogwaardige isolatie in de wanden, daken en onder de vloeren. Zelfs de binnenwanden en tussenvloeren van een houtskeletbouw woning zijn geïsoleerd. Daarnaast zijn de buitenkozijnen voorzien van tochtdichting en HR++ glas. Deze maatregelen zorgen voor een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik en een aangenaam binnenklimaat.

BENG: de nieuwe standaard

Sinds 1 januari 2021 is de BENG-waarde (Bijna Energie Neutrale Gebouwen) de nieuwe maatstaf voor energiezuinigheid, die de voormalige EPC-regeling vervangt. BENG stelt drie afzonderlijke eisen die samen bepalen of een woning voldoet aan de energiezuinigheidsnormen. Janssen-Bouw heeft de expertise om huizen te bouwen die voldoen aan deze BENG-eisen, of zelfs volledig energieneutraal zijn.

Zonnepanelen en meer

Een ander belangrijk aspect van energiezuinig bouwen is het gebruik van hernieuwbare energiebronnen. Bij Janssen Bouw worden alle woningen standaard uitgerust met zonnepanelen. Het aantal panelen wordt afgestemd op het verbruik, de beschikbare ruimte en de ligging van de woning.

Daarnaast is elke woning standaard voorzien van vloerverwarming op de begane grond, wat zorgt voor een gelijkmatige en comfortabele temperatuur. En om de zomerhitte te bestrijden, zijn alle woningen uitgerust met topkoeling op de begane grond.

Gasloos en efficiënt

In lijn met de moderne bouwtrends worden alle woningen van Janssen-Bouw gasloos opgeleverd. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van een luchtwarmtepomp, die buitenlucht omzet in warm water op een energiezuinige manier.

Bovendien biedt Janssen Bouw de optie voor een warmteterugwinningsinstallatie, die zorgt voor een gecontroleerde toe- en afvoer van lucht en zelfs voor het terugwinnen van warmte uit douchewater.

De toekomst

Energiezuinig bouwen is de toekomst van wonen. Of het nu gaat om isolatie, het gebruik van hernieuwbare energiebronnen of geavanceerde technologieën zoals warmteterugwinning, Janssen-Bouw staat aan de frontlinie.

https://janssen-bouw.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten