Op vakantie in Noorwegen

Op vakantie in Noorwegen

 

In het noorden van Europa ligt het wonderschone land Noorwegen. Het indrukwekkende landschap en opvallende cultuur maakt het een ideaal vakantieland. Sportieve vakantiegangers zullen zich hier snel op hun plaats voelen. In deze blog hebben wij een aantal activiteiten voor jou op een rijtje gezet om je vakantie in het land helemaal compleet te maken.

 

VØRINGSFOSSEN WATERVALLEN IN NOORWEGEN BEZOEKEN

De populairste waterval van Noorwegen is zeker een bezoekje waard. Met een hoogte van ruim 180 meter is het een imposante bezichtiging. Sinds dit jaar is een speciale nieuwe stalen constructie gemaakt om over de waterval te lopen. Bij zonnig weer is er zelfs kans om een regenboog te zien in het water!

 

NOORDERLICHT ZIEN

Ontdek waar je het noorderlicht kan zien. Noorwegen is een van de beste landen waar je het noorderlicht kan zien. De plaats Tromso staat bekend als een van de beste steden waar je het noorderlicht kan zien. De minimale luchtvervuiling en heldere nachten zorgen ervoor dat je dit natuurwonder kunt bekijken. Iets wat je zeker gedaan moet hebben voordat je terug naar huis gaat!

 

Huskysafari

Altijd al in een slee willen zitten en getrokken worden door een roedel husky’s, dit kan natuurlijk in Noorwegen! De Sami in het noorden van het land is een aparte bevolkingsgroep die deze reizen aanbieden. Zij laten jou kennismaken met hun manier van leven en het sneeuwachtige landschap in Noorwegen, een prachtig uitzicht. Er zijn dagtochten, maar er zijn ook mogelijkheden voor meerdaagse tochten met natuurlijk overnachting.

 

Kortom Noorwegen is een land wat je zeker op je bucketlist moet zetten. Het reisadvies voor Noorwegen is vergelijkbaar als Nederland en is compleet veilig. Neem wel je dikke winterkleren mee, het is gemiddeld tien graden kouder daar.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten