Woontrends

Deurbeslag kopen Weijntjes

Jij wilt simpelweg een goede en betrouwbare deurbeslag kopen bij Weijntjes via de webshop. Hoe koop je deze en heb je hierbij advies nodig? Weijntjes bestaat inmiddels al meer dan 100 jaar en is een groot begrip in de markt. 

We weten dat het vervangen van uw binnendeur een ingewikkelde taak kan lijken. Onze stapsgewijze handleiding met deskundige tips helpt u om het in een mum van tijd te installeren. Of je nu al je binnendeuren wilt veranderen, of er zijn er maar een paar die wel een opfrisbeurt kunnen gebruiken, onze koopgids is een geweldige plek om te beginnen als je niet weet welke stijl je moet kiezen.

In deze gids laten we u zien hoe u een deurbeslag kunt plaatsen:

Een nieuwe deur in een nieuw kozijn past (we vatten ook samen hoe u een nieuwe deur op een bestaand kozijn kunt monteren)
De deurscharnieren monteren Een
deurkruk en buisgrendel toevoegen
Installeer een deurstopper op het kozijn
Maak het kozijn compleet door de architraaf te snijden en te monteren

Deurbeslag kopen bij Weijntjes

Klinkt als een stomme vraag, maar ik heb deuren vaak ondersteboven zien hangen..

In welke richting je je deur moet ophangen (soms is het niet echt duidelijk, vooral als je blind bent), een vier of zes panelen deur heeft over het algemeen een hogere horizontale stijl aan de onderkant van de deur dan aan de bovenkant. Sommige ouderwetse deuren hebben drie lange slanke panelen aan de onderkant en een groot vierkant paneel aan de bovenkant.

Deuren met holle kern hebben een ‘slotblok’ aan de binnenkant dat een massief stuk hout is om uw vergrendelings-/slotgrepen aan te bevestigen. Het is meestal gemarkeerd op de bovenkant van de deur, je kunt het ook dubbel controleren door met een knokkel op de deur te tikken – het klinkt hol aan de verkeerde scharnierkant en solide aan de slotkant. Bij een vlakke deur met holle kern is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het slotblok op de juiste plaats zit voordat u het ophangt.

Als er nog geen deurstoppers in het frame zijn ingebouwd, stel dan uw combinatie vierkant in op de dikte van de deurrand (vaak 35 of 44 mm dik) en gebruik het om een ​​lijn te markeren vanaf het oppervlak van de voering op elke hoek zoals de foto hieronder. Doe dit ongeveer vijf centimeter naar beneden vanaf de bovenkant, en hetzelfde vanaf de vloer – uit de buurt van de scharnieren.

Sla een spijker halverwege op elke lijn die de deur gelijk met het frame houdt en ervoor zorgt dat deze niet doorvalt tijdens het aftekenen. Ik gebruik ovalen van 45 mm of ‘Lost-heads’ van 75 mm voor lichtgewicht/ply flush-deuren.