Dit wil je weten over de Toypoedel

Zoals bij alle huisdieren, moet het voer van de Toypoedel van de hoogste kwaliteit zijn en in het bijzonder geschikt voor honden met veel energie die zeer actief moeten zijn. Bekijk de maattabellen voor de doses voer die je moet geven, afhankelijk van het soort voer dat je kiest.Om aan alle behoeften van de Toypoedel op het gebied van voeding te voldoen, is de combinatie van vers voer met droogvoer de beste optie. Of het nu een puppy of een volwassene is, je Toy-huisdier is een vleesetend dier, dus het is geschikt voor hem om vlees te eten, maar ook pasta, rijst en groenten.

Met betrekking tot droogvoer zijn er verschillende merken op de markt die voer voor Toypoedel produceren dat geschikt is voor zijn kenmerken, zodat je voldoende voeding kunt bieden voor de ontwikkeling van je hond.

De combinatie van droog gedroogd voedsel met vers natuurlijk voedsel zorgt voor een betere spijsvertering voor Toypoedel hondjes, omdat het de uitdroging veroorzaakt door een exclusief droog dieet vermijdt en een betere zorg voor hun spijsverteringsstelsel en nieren mogelijk maakt.

Hoe moet je ze verzorgen?

De vacht van de Toypoedel is een van zijn eigenaardigheden, hij is overvloedig, gekruld en dik. Het haar groeit ook constant, dus je moet het regelmatig knippen. De zachtheid van de vacht varieert afhankelijk van de leeftijd van de poedel. Dat wil zeggen, bij puppy’s is de vacht veel zachter, terwijl er bij volwassen honden twee lagen zijn: de buitenste laag vol dik en krullend haar en de binnenste laag is veel zachter, vergelijkbaar met die van puppy’s. Een belangrijk kenmerk van Poedels is dat ze hun haar niet verliezen en geen onaangename geuren afgeven.

De vacht groeit constant en heeft geen verharingsperiode. Om deze reden moet je hem dagelijks borstelen en minstens één keer per maand naar de hondentrimsalon gaan. Er zitten meestal veel knopen in haar haar, dus je moet voorkomen dat haar haar nat wordt. Verzorging is een dagelijkse praktijk, ze doen het instinctief om hun haar in goede conditie te houden. Het haar moet dagelijks of minstens 3 keer per week worden gekamd. De poedel moet ongeveer elke 2 maanden worden geknipt. Op Toypoedel Wereld kan je hier verder over lezen.

Deze hond heeft regels nodig om binnen een gezin samen te leven. Dit komt door het feit dat het een zeer actieve hond is, die, als hij niet goed wordt opgevoed, negatief gedrag kan aannemen. Deze hond leert snel, dus je moet er rekening mee houden dat je hem vanaf het begin de basisregels moet leren. Houd er rekening mee dat een Toypoedel:

• Een grotere behoefte heeft aan aandacht en genegenheid van de eigenaar.

• De noodzaak kent om zijn vacht vaak te laten trimmen.

• Verlegenheid en schichtig gedrag vertoont.

• Emotionele gevoeligheid kent voor stress, spanning en luide of harde stemmen.

• De neiging heeft tot overmatig blaffen.

• Een verhoogde aanleg heeft voor bepaalde gezondheidsproblemen, zoals voedselallergieën en diabetes.

Hoewel het een hond is die geen nare geurtjes afgeeft, is het toch nodig om hem van tijd tot tijd te wassen en te borstelen. Aan de andere kant heeft de Toypoedel pup matige fysieke activiteit nodig. Dat wil zeggen, je kunt oefenen terwijl je thuis speelt, maar wat hij nodig heeft zijn dagelijkse wandelingen. De Toypoedel heeft een zeer kleine maag, waardoor ze niet veel voer eten. Ze hebben echter een grote eetlust en zijn gretig naar voedsel. Om deze reden is het raadzaam om het de door de dierenarts aanbevolen portie te geven, maar verdeeld over meerdere porties per dag.

Waarom zou je een Toypoedel moeten nemen?

• Hij is erg klein, licht en elegant.

• Hij is zeer geschikt als je in appartementen of krappe ruimtes woont.

• Zoals alle poedels is zijn vacht hypoallergeen.

• Hij is er in verschillende kleuren.

• Hij is gemakkelijk mee te nemen.

• Hij gaat goed om met kinderen, vreemden en andere dieren.

• In tegenstelling tot andere honden van speelgoedformaat, heeft hij een lange levensverwachting.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten