Samojeed: ontdek deze hond

Fokkers raden aan om gespecialiseerd voer van hoge kwaliteit te kopen, zowel droog als nat. Op deze manier is het met de minste tijd en moeiteloos mogelijk om de hond te voorzien van een uitgebalanceerd dieet, de hoeveelheid rijkdom vitamines, mineralen en sporen. 

Als je vastbesloten bent om je huisdier natuurlijk voedsel te geven, moet je niet vergeten dat de volgende voedingsmiddelen voor honden verboden zijn: 

• rauw vlees;

• botten van vogels in runderen;

• rauw vlees;

• eieren;

• chocolade.

Met name jonge puppy’s moeten melk krijgen, maar naarmate ze ouder worden, moet melk worden vervangen door gefermenteerde zuivelproducten om diarree te voorkomen. Kwark moet in de dagelijkse voeding zitten, honden kunnen problemen krijgen met botten en gewrichten als het lichaam niet genoeg calcium heeft. 

Als beloning moet je de dieren in principe correct en vetvrij voedsel geven. Varkensvlees moet worden geëlimineerd, maar in het algemeen moet vlees in het dieet aanwezig zijn voor een derde deel: mager rundvlees, kip, kalfsvlees. Veel honden houden van vis. Als je een Samojeed hond wilt opvrolijken, kun je roggekoekjes kopen of het zelf maken. Op Samojeed Wereld kan je hier verder over lezen.

Hoe moet je ze verzorgen?

Om de hond goed te kammen is het noodzakelijk om met één hand een klein deel van de wol te scheiden, en met één hand de vervilte delen in de richting van de haargroei vast te houden, met de andere hand de vervilte delen goed te kammen. Je moet de kam nemen en deze voorzichtig met de hand tegen de haargroei bewegen om de ondervacht op te tillen.

Een tot twee keer per jaar verliezen ze hun ondervacht. Je moet je erop voorbereiden dat de hond zal verharen, wat betekent dat je dagelijks van zelfs meerdere keren per dag kammen. Het is moeilijk om honden te wassen, dit komt door de grote hoeveelheid haar bij honden, maar in het geval dat je een alternatief kunt vinden, biedt de markt een grote selectie droogshampoos, speciaal gemaakt voor honden en die volledig onschadelijk voor hen zijn.

Het uitlaten van de Samojeed is dagelijks noodzakelijk, het is gebruikelijk om de meeste tijd in de frisse lucht te zijn. Elke hond heeft zijn eigen karakter. Het is belangrijk om niet te vergeten de Samojeed voldoende aandacht, wandelingen en volledige verzorging te geven. In dit geval kun je er zeker van zijn dat je hond van je zal houden en altijd trouw zal zijn. 

Waarom zou je een Samojeed puppy moeten nemen?

Hij kan:

• opschieten met mensen en andere huisdieren;

• ongelooflijk vriendelijk, liefdevol zijn;

• een indrukwekkend uiterlijk hebben;

• leuk en niet erg veeleisend zijn;

• toegewijd zijn, deze honden zijn voor het leven.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten