Hoe moet je een Mopshond verzorgen?

Je moet je hond goed in de gaten houden in zijn puppy-fase. De Mopshond is een hond die opvalt door zijn nieuwsgierigheid en het duurt even voordat een hond van dit ras je verlaat om een hoek van het huis binnen te gaan. Daarom moet je geduld hebben met het dier en oplettend zijn, zodat hij bij geen van deze escapades gewond raakt of verdwaalt. 

Van de groep rassen met een platte snuit is de dikke Mopshond het actiefst, het meest rusteloos. Dit is vooral duidelijk in zijn puppyfase. Het is de moeite waard om wat ballen te kopen om binnen te gooien of om de hond mee naar buiten te nemen om te spelen en te oefenen. Degenen die thuis andere huisdieren hebben, moeten niet verbaasd zijn dat de Mopshond dit huisdier probeert te benaderen en ermee speelt. En natuurlijk, voor de huizen waar gezinnen met kinderen wonen, is de Mopshond een van de beste gezelschapsdieren die geadopteerd kunnen worden.

Vanwege de fysieke kenmerken van de Mopshond zal het minimaal één keer per week nodig zijn om de rimpels van deze hond te verzorgen. Als je dit niet doet, kan er zich overvloedig vuil ophopen in deze rimpels. Om deze verzorging uit te voeren, is het mogelijk om bepaalde producten te gebruiken die in gespecialiseerde dierenwinkels op de markt worden gebracht. Wattenstaafjes of doekjes gedrenkt in warm water kunnen ook worden gebruikt.

Ze krijgen vrij gemakkelijk vuil in hun oren. Dit gebeurt omdat de Mopshond slappe oren heeft. De reiniging moet minstens om de twee weken worden gedaan met een van die wattenstaafjes. Het verdient de voorkeur de hond aan deze reiniging te laten wennen zodat het later probleemloos kan en zelfs prettig is voor de hond.

Waarom zou je een Mopshond moeten nemen? 

Als je een niet-standaard routine en speciale gewoonten hebt, voel je dan vrij om met deze hond te beginnen. Dit is de reden waarom: de Mopshond wordt gemakkelijk vroeg wakker met jou, rent in de ochtend of omgekeerd, slaapt tot lunchtijd. Hun eigenaardigheid is dat ze snel de levensstijl en het ritme van de eigenaren beginnen te delen. Op Mopshond Wereld kan je hier verder over lezen.

Mopsen wennen snel en gemakkelijk aan een nieuw gezin, zijn dol op kinderen, hebben een vrolijk en vriendelijk karakter. Hierdoor zijn ze een goed start voor gezinnen met jonge kinderen. Deze honden zullen graag kinderen vermaken en ze zullen graag de aandacht van kinderen krijgen.

Het gemak van lopen is een ander onbetwistbaar voordeel van deze huisdieren. De meeste eigenaren bevestigen dat ze lange tijd of een kwartier lang gemakkelijk kunnen lopen, ze ondersteunen elk tempo, zelfs een rustig looptempo. Daarom is de Mopshond een van de aanbevolen rassen voor oudere mensen.

Deze honden hebben geen ingewikkelde verzorging nodig: kam hun korte haar gewoon een paar keer per maand. Maar alle honden moeten worden gewassen, en mopsen zijn geen uitzondering. Het liefst zodra het vuil wordt, maar minstens één keer per week.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten