Dit wil je weten over de Maltezer

Pups vanaf de leeftijd van 8 weken tot de leeftijd van 12 weken (de eerste maand), het liefst voeren. Dit komt omdat puppy’s erg vatbaar zijn voor hypoglykemie. Je moet je nieuwe puppy er regelmatig aan herinneren waar zijn voer zich bevindt. Vul de container ook niet. Bewaar kleine hoeveelheden in de kom en meng en vervang indien nodig, aangezien oude brokjes zelden door de puppy’s worden gegeten. 

Is je puppy 12 weken tot 9 maanden, geef dan drie maaltijden per dag. Als hij ’s middags niet gaat eten, kun je het in een kom doen of een portie in een speelgoeddispenser met lekkernijen. Omdat de Maltezer zo’n klein ras is, is het niet altijd gemakkelijk om het juiste formaat traktatie-speelgoed te vinden, de meeste zijn te groot. Maar er zijn wel een paar. 

Kleine rassen moeten vaker eten dan grotere rassen, dus de meeste volwassen Maltezers zullen het nooit goed doen met slechts één maaltijd per dag. Volwassen Maltezers kunnen 3 kleine maaltijden per dag blijven eten of overgaan op twee. Beide opties zijn geschikt en zullen afhangen van de voorkeuren van jouw Maltezer.

Hoe moet je ze verzorgen?

Het Maltezer hondenras heeft speciale zorg nodig om gezond en gelukkig te worden. Je hebt minstens een paar dagelijkse wandelingen met hem nodig. Het is niet nodig om erg intensief te bewegen, maar we moeten van onze Maltezer ook geen zittende hond maken. Op Maltezer Wereld kan je hier verder over lezen. 

De vacht moet regelmatig worden gekamd om gezond en klitvrij te blijven. De ogen van de Maltezer moeten ook worden schoongemaakt, bij voorkeur dagelijks. De oren moeten regelmatig worden schoongemaakt en de haren die in het oor groeien, moeten worden uitgetrokken.

Maltese honden zijn over het algemeen vrij gezond. In feite is het een zeer langlevend ras, deze honden gaan in veel gevallen zelfs meer dan 15 jaar mee. Maar zoals alle honden zijn er bepaalde ziekten en problemen die hen kunnen treffen:

• de huid is kwetsbaar, dus zelfs als deze bedekt is met haar, moet je voorzichtig zijn met zonnebrand. De blootgestelde delen zijn vooral het deel van het haar en de buik, voor het geval je gaat liggen.

• Oogproblemen komen vaak voor, zoals irritaties door contact met het haar. Doordat ze behoorlijk uitpuilen, kunnen ze ook stoten of wrijven en zweren worden.

• Sommige Maltezen hebben de neiging elkaar te likken. Bij overmatig gebruik kan dit leiden tot irritatie of zelfs plaatselijk haarverlies.

• Problemen met de ledematen zoals patellaluxatie komen vaak voor bij honden van Maltese rassen en in het algemeen bij alle kleine honden.

• Het is belangrijk om het gebit van je hond goed te verzorgen, aangezien sommige Maltezen de neiging hebben om ze gemakkelijk te verliezen.

Waarom zou je een Maltezer moeten nemen?

Zijn schoonheid maakt de Maltezer in bruin tot een perfecte hond die zich ook aanpast aan elke levensstijl en elk huis. Laat je niet misleiden door zijn kleine formaat en tijdloze puppy-dog-look! Het is een sterke en speelse hond, die graag speelt en haast onvermoeibaar is.

De Maltezer heeft een evenwichtig en rustig karakter. Hij vertoont niet de natuurlijke neiging tot overmatig blaffen, zoals het geval is bij andere kleine honden. Hij is impulsiever en heeft veel lef. Deze karaktertrekken maken het een ideale metgezel, ook voor ouderen of voor mensen met mobiliteitsproblemen.

De hond is erg speels en vrolijk als hij wordt uitgenodigd om te spelen, maar hij is niet overdreven rusteloos, hij weet lang rustig te blijven. Hoewel het niet typisch is voor dit ras, kan het, wanneer het in een zeer drukke omgeving leeft, zich slecht gedragen, zoals een verwend kind zou doen.

Als er één ding is dat een Maltezer boven alles nodig heeft, dan is het wel de genegenheid en het gezelschap van zijn meester. Samengevat is de Maltezer een hond die van nature niet overdreven blaft, intelligent, kalm, altijd alert, evenwichtig en aanhankelijk is. Met een goede training zal hij al deze kwaliteiten laten zien.

Een van de rijkste honden ter wereld was trouwens een Maltezer. In 2007 ontving de hond genaamd Trouble een erfenis van $ 12 miljoen toen haar eigenaar, miljardair Leona Helmsey, stierf. Trouble overleefde vier jaar. De hond stierf in 2011 en werd begraven in het familiemausoleum. Een ander beroemd exemplaar was Maf, de Maltezer die Frank Sinatra in de jaren zestig aan Marilyn Monroe schonk.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten