Wat zijn de voordelen van een matrasbeschermer?

Allereerst, wat is een matrasbeschermer?
Eenvoudig gezegd, een matrasbeschermer is een zeer duurzaam en bestendig type hoeslaken dat over uw hele matras gaat. Dit bedekt de bovenkant van de matras tegen morsen, bacteriën, en zelfs sommige materialen die allergieën kunnen veroorzaken.

Bovendien is het toevoegen van een matrasbeschermer aan uw bed eenvoudig. Als u zich afvraagt hoe u een matrasbeschermer aanbrengt, is het praktisch hetzelfde proces als het aanbrengen van een matrastopper – u legt hem gewoon direct op uw matras en legt er dan uw hoeslaken overheen. En voila!

Er zijn allerlei verschillende matrasbeschermers die u kunt krijgen om aan uw behoeften te voldoen. U kunt kiezen tussen een hoeslaken, een hoeslaken met ritssluiting of een hoeslaken dat is vastgebonden.

Er zijn er ook die gemaakt zijn van verschillende soorten materialen, zoals katoen, polyester, pluche of bamboe.

Sommige zijn gemaakt van waterbestendige materialen die de luchtstroom tussen het laken en de matras niet belemmeren. Er zijn zelfs matrasbeschermers met een verkoelend aspect, zodat u het tijdens het slapen minder warm heeft. U beschermt dus niet alleen uw matras, maar u krijgt ook een extra verkoelend effect dat u de hele nacht comfortabel houdt.

1. Houdt uw matras schoon
Misschien één van de meest voor de hand liggende redenen om een matrasbeschermer aan te schaffen is omdat het uw matras schoon houdt.

Denk aan alle dingen die u in uw bed zou kunnen morsen, vooral als u in bed eet. Wilt u echt dat glas rode wijn of die taco’s morsen op uw gloednieuwe matras?

En als u morst, bedenk dan hoeveel werk het is om het schoon te maken. Niet alleen eten en drinken kunnen in uw matras terechtkomen. Als u bijvoorbeeld ’s nachts zweet, kan dat gemakkelijk in uw matras sijpelen en na verloop van tijd een merkbare geur veroorzaken. Natuurlijke huidolie kan een matras na verloop van tijd zelfs doen slijten. En als u make-up draagt in bed, kan dat zelfs door uw matras worden opgenomen.

Is er echter een matrasbeschermer, dan spaart u uw matras voor ongelukjes en andere vlekkende stoffen. Ja, je kan een matras schoonmaken. Maar het is zo veel gemakkelijker om gewoon een laken af te nemen en het in de wasmachine te stoppen dan de hele matras af te spuiten, te weken, te drogen, of zelfs professioneel te reinigen. Met een matrasbeschermer zult u gemakkelijker slapen in de wetenschap dat uw matras zo schoon is als maar kan.

2. Is gemakkelijker schoon te maken
Zoals we hierboven al aanstipten, zijn matrashoezen eenvoudiger schoon te maken dan de hele matras.

Een matras in de wasmachine gooien is niet zo makkelijk als dat witte shirt waar je eten op gemorst hebt.

Maar het zou wel kunnen. Als u een matrasbeschermer had, kunt u die er gewoon afhalen en in de wasmachine stoppen om de vlekken eruit te wassen. Als de vlekken er niet afgaan, kun je zelfs een nieuwe matrasbeschermer kopen. Bovendien kan een matrasbeschermer u helpen het aanbevolen algemene matrasonderhoud (bv. regelmatig stofzuigen van uw matras) te beperken.

3. Helpt uw garantie langer mee
Normaal gesproken wanneer u een nieuw matras koopt, krijgt u een garantie die erbij hoort. Dit betekent dat u de matras kunt vervangen of geld terugkrijgt als er iets met de matras gebeurt. Een matras kopen met een matrasbeschermer is daarom ook een verstandig idee.

Voor de meeste garanties geldt echter dat als u vlekken of vuil maakt, uw garantie niet meer geldig is en vervalt. Dat betekent dat als het matras dat u hebt gekocht echt defect is, u het om hygiënische en veiligheidsredenen niet kunt terugsturen.

Als u een matrasbeschermer koopt, kunt u voorkomen dat uw matras beschadigd raakt of vlekken krijgt. In plaats daarvan zal de vlek gewoon op de matrashoes vallen, die u gemakkelijk kunt vervangen voor veel goedkoper dan het kopen van een hele nieuwe matras. Daarom is een matrasbeschermer een fantastische en kosteneffectieve manier om uw investering te beschermen.

https://www.vlwonen.nl/voordelen-van-een-matrasbeschermer

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten