Industriële interieurtrends: dit moet je weten!

Industriële interieurtrends: dit moet je weten! 

Industriële interieurtrends hebben de afgelopen jaren een enorme opmars gemaakt in de wereld van interieurdesign. Een industrieel interieur ontwerp wordt gekenmerkt door open ruimtes, hoge plafonds, bakstenen muren, betonnen vloeren en bijzondere details. Een industrieel interieur is meestal monochroom of heeft een neutraal kleurenschema, waarbij de kleuren grijs, wit en zwart overheersen. Het gebruik van metalen en houten elementen is ook kenmerkend voor deze stijl. Maar hoe kun je deze stijl in je eigen huis toepassen? In dit artikel vind je alles wat je moet weten over industriële interieurtrends.

Gebruik natuurlijke materialen

De industriële stijl draait om het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, metaal en beton. Zorg ervoor dat je meubels en accessoires kiest die deze materialen bevatten. Denk aan een houten eettafel, metalen stoelen, een betonnen vloer of bakstenen muren.

Kies neutrale kleuren

Bij een industriële inrichting passen neutrale kleuren zoals grijs, zwart, wit en bruin. Deze kleuren geven een rustige en serene sfeer. Vermijd felle kleuren, omdat deze de ruwe esthetiek van de industriële stijl kunnen verstoren.

Ga op zoek naar vintage meubilair

Zoek naar vintage meubels om je industriële interieur compleet te maken. Oude fabriekslampen, metalen lockers en antieke werkbanken zijn uitstekende keuzes. Bezoek tweedehandswinkels, rommelmarkten of online veilingen om unieke stukken te vinden.

Industriële inrichting draait om het vertellen van een verhaal. Verzamel accessoires die een geschiedenis of betekenis hebben. Denk aan oude gereedschappen, vintage affiches, fabrieksborden of metalen letters.

Kies de juiste raambekleding

Verder kun je ook kiezen voor gordijnen die passen bij de stijl die je in gedachten hebt, deze hebben meer invloed op de hele look dan je van tevoren verwacht. Je kunt er ook voor kiezen om een hor voor de ramen te plaatsen met een metalen frame. Gebruik een neutraal kleurenschema en voeg accenten toe in metallic kleuren zoals zilver en koper. 

Speel met verlichting

Verlichting is cruciaal om de juiste sfeer te creëren. Gebruik hanglampen met metalen kappen, vintage gloeilampen of industriële vloerlampen om de ruimte een warme en uitnodigende uitstraling te geven.

Maak leidingen en buizen zichtbaar

In plaats van het verbergen van leidingen en buizen, kun je ze bij deze stijl juist een onderdeel van je inrichting maken. Dit versterkt het industriële karakter en voegt een extra laag van authenticiteit toe aan je interieur.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten