Beste vloertypes voor kinderen

Of je nu een baby hebt of een gezin met kleine kindjes, een vloer in je huis kan erg belangrijk zijn. Je wilt graag dat je kinderen veilig zijn en het type vloer kan hier een rol bij spelen. Gelukkig bestaan er veel verschillende vloeren. De een kan net wat veiliger zijn dan de ander. Kinderen kunnen snel vallen. Ook kunnen ze eten en drinken meenemen en dit vervolgens laten vallen. Je wilt daardoor geen luxe en dure tegels hebben waar geen eten op mag komen. In deze blog worden er verschillende vloertypes uitgelegd die geschikt zijn voor een woning met kinderen. 

 

Houten vloer

Een budget vriendelijke en goede manier om je vloer en kinderen veilig te stellen is een hardhouten vloer. Hoewel er zeker risico kan zijn op krassen, is een hardhouten vloer een prima keuze. Deze type vloer komt dan ook in verschillende kleuren en doordat het hout is kan je het prachtig combineren met andere houten meubels. Wanneer je een houten vloer kiest, neem dan ook vloer die krasbestendig en waterdicht is. Stel dat iemand drinken laat vallen dan kan dat de vloer niet beschadigen. Luxe vinyl wordt ook vaak gebruikt omdat het een moderne sfeer achterlaat. 

 

Tegels 

Tegels kunnen een minder ideale optie voor kinderen lijken, omdat tegels hard en glad zijn, maar keramische of porseleinen tegels zijn duurzaam, waterbestendig en gemakkelijk te onderhouden. Hoewel je misschien geen keramische of porseleinen tegels in een speelkamer moet gebruiken, zijn tegels een uitstekende keuze voor kinderbadkamers of badkamers in het algemeen. Tegels komen in een aantal verschillende vormen en kleuren, waardoor het leuk is voor kinderen om felle tegels te zien. Dat maakt badderen ook een stuk leuker voor de kinderen. Raadpleeg vooral een specialist als je niet zeker weet wat je moet nemen en hoe je de tegels in je badkamer moet plaatsen. 

 

Tapijt

Hele kleine kinderen hebben nog wel eens de neiging om te vallen of om iets te laten vallen. Daardoor wordt er vaak een tapijt aangeschaft, om toch net wat meer veiligheid te bieden voor de kleintjes. Bovendien is een tapijt ook betaalbaarder dan een houten vloer en/of tegels. Helaas hebben tapijten dan wel weer net iets meer nadelen. Het is belangrijk dat een tapijt goed gezogen wordt. Kruimels kunnen al sneller in de tapijt zitten waardoor er beestje kunnen komen. Ook als het gaat om stof is het beter om een tapijt goed te zuigen in de zoveel tijd. Ook als je vloeistof laat vallen zoals sap, dan krijg je dit erg moeilijk uit een tapijt en laat het dan ook vaak vlekken achter. Een tapijt is dus zachter en goedkoper, maar heeft meer onderhoud. 

 

Snelle oplossingen

Het kan ook nog zo zijn dat je liever geen nieuwe vloer wilt of dat wanneer je verhuist dat er al een vloer ligt. Daarvoor zijn er gelukkig ook oplossingen voor, om de vloer net wat veiliger/ kindvriendelijker te maken. Als je kind bijvoorbeeld begint te kruipen, kan je een rubberen mat of speeltapijt neerleggen. Ook bestaan er foam tegels en activiteiten tapijten. Het is veiliger en je kinderen kunnen ook met deze type vloers spelen. Wanneer deze vies worden kan je ze schoonmaken met een sopje en uithangen, heel makkelijk dus. 

Er zijn een aantal winkels die dit soort tapijten verkopen, maar natuurlijk kan je ook op internet kijken voor inspiratie. Ook wanneer je bijvoorbeeld opzoek bent naar een mooie gietvloer in Huizen kan je terecht bij meerdere winkels. 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten