Voor het eerst op jezelf wonen: wat erbij komt kijken

Op een gegeven moment zal vrijwel iedereen voor het eerst op zichzelf gaan wonen. Dit is natuurlijk een leuk, maar ook zeker een ontzettend spannend moment. Er komt namelijk veel bij kijken wanneer je voor het eerst op jezelf woont. Dus, waar moet je precies aan denken als je voor het eerst op jezelf gaat wonen? Waar moet je op letten?

Verhuizing doorgeven

Dit is misschien wel één van de eerste dingen waar je het beste aan kunt denken zodra je gaat verhuizen en op jezelf gaat wonen. Niet alleen je vrienden en familie, maar ook de overheid en verschillende instanties moeten natuurlijk weten wat je nieuwe adres is. Op deze manier weet je tenminste al zeker dat je alle post ook op het juiste adres binnenkrijgt en dat je niks mist doordat het nog naar je oude adres wordt gestuurd.

Regel het gas, water en licht

Je wilt natuurlijk niet in de kou en in het donker zitten bij je nieuwe woning, toch? Je denkt misschien dat je al vrijwel alles hebt geregeld zodra je de huur- of koopovereenkomst hebt gehad, maar je mag het gas, water en licht absoluut niet vergeten. Om de goedkoopste opties en aanbieders te vinden, kun je vergelijkingssites gebruiken zodat je zeker niet teveel zal betalen. Bij een huurovereenkomst kan het echter wel zijn dat de huurbaas dit allemaal al heeft geregeld, dus check dit even.

Koop spullen voor je nieuwe huis

Als je naar je nieuwe huis verhuist, wil je natuurlijk niet zonder spullen daar zitten. Zorg daarom dat je alles aanschaft wat je nodig hebt in je nieuwe huis. Zo heb je natuurlijk leuke meubels, een bed, serviesgoed en handdoeken bijvoorbeeld nodig in je nieuwe woning. Ook is decoratie uiteraard wel prettig om je nieuwe huis meteen wat persoonlijker te maken.

Regel je verzekeringen

Vanaf het moment dat je een eigen woning en eigen spullen hebt, is het hebben van een goede verzekering ontzettend belangrijk. Wat nou als er iets kapotgaat, er iets met het huis gebeurt of als er iets wordt gestolen? De twee belangrijkste verzekeringen om te hebben wanneer je voor het eerst op jezelf gaat wonen, zijn de aansprakelijkheidsverzekering en de inboedelverzekering.

Zoek een provider voor je internet en tv

Tegenwoordig gebruikt iedereen wel het internet en we kunnen eigenlijk ook niet meer zonder. Daarom is het handig als je zorgt voor een provider voor het internet en de tv in je nieuwe woning. Hier kan het overigens ook voorkomen dat je verhuurder dit alles al heeft geregeld, dus vraag dit dan even na.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten