VL Wonen
Kamers en ruimtes

Hoe kan jij jouw huis keurig ordenen?

Het gebruiken van een plankdrager

Plankdragers zijn erg populair accesoire in ieder huishouden. Men gebruikt de plankdragers in woonkamer, keuken en zelfs slaapkamer. Erg handig als je meer ruimte wilt benutten! Want als je erover nadenkt, is er nog veel ruimte aan de muur. Zo kan je op een stijlvolle manier jouw spullen opruimen.

Waarvoor gebruik je een plankdrager?

Een plankdrager geeft je de mogelijkheid om ruimte creeren. Daarnaast zorgt het voor een georganiseerde ruimte, waarbij je gemakkelijk je spullen kan pakken. Niet alleen praktisch, maar ook erg sfeervol. Plankdragers zorgen ervoor dat je eenheid schept in diverse voorwerpen. Op die manier wordt het opruimen van je huis veel makkelijker!

Hoe monteer je een plankdrager?

Het moneteren van deze dragers is eenvoudiger dan men denkt. Bepaal eerste waar je de plankdrager gaat monteren. Vervolgens pak je een waterpas die je tegen de muur houdt, zodat de drager recht hangt op het moment dat je deze monteert. Trek een rechte lijn met een potlood. Boor enkele gaten op de getekende lijn en plaats de nylon pluggen in de gaten. Uiteindelijk ga je de plankdragers aan de muur bevestigen door een schroef door de plankdrager in de plug te plaatsen. Nu draai je deze schroeven stevig aan en klaar is kees!

Hoeveel plankdragers heb je nodig?

Nu je weet hoe je een plankdrager monteert, wil je natuurlijk ook bepalen hoeveel dragers je nodig hebt. Normaal gesproken wordt er aangeraden om een plankdrager van rond de 50 centimeter te monteren. Hierdoor heb je genoeg draagkracht om spullen op de plank te plaatsen. De geschatte draagkracht is dan 30 kilogram. Dus hoeveel plankdragers heb je dan nodig? Een aanrader is om 3 draagplanken monteren. Denk er wel aan dat het soort hout goed bij je interieur past. Op die manier heb je voldoende ruimte en oogt het ook nog erg mooi!

Gerelateerde artikelen

Bestel uw kartonnen opbergdozen bij Dozenhal

Begin het jaar goed: 4 x zo maak je een home-gym

Onze tips voor het vinden van een toiletmeubel

Voor het eerst op jezelf wonen: wat erbij komt kijken