Dak laten renoveren

VL wonen

Het dak van uw huis wordt vaak blootgesteld aan zonlicht, slecht weer, en vervuiling. Deze omstandigheden kunnen poriën, vervormingen, een opeenhoping van mos en korstmos veroorzaken. Dit kan mogelijk weer leiden tot infiltratie. Hierdoor verslechtert de kwaliteit van uw dak. Om ervoor te zorgen dat uw dak een beschermende rol blijft spelen, kunt u overwegen om uw dak te laten renoveren. Dankzij onze kennis, ervaring en onze speciale kunnen wij uw dak snel en vakkundig renoveren en/of repareren. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Moet ik mijn dak echt laten renoveren?

Uw dak laten renoveren is een beslissing die u niet zomaar even maakt. Daarom is het verstandig om eerst een specialist langs te laten komen die de huidige situatie kan inspecteren. Hij kan beoordelen of een renovatie echt nodig is, of dat herstelwerkzaamheden voldoende zijn. Wanneer een gespecialiseerde dakdekker aangeeft dat u beter het dak kunt laten renoveren, dan is het verstandig om dat advies op te volgen. Wanneer u het advies niet opvolgt dan zult u waarschijnlijk jaarlijks het dak moeten laten repareren in verband met een lekkage. Uiteindelijk zult u niet onder een renovatie uitkomen en kunt u beter de kosten besparen van de jaarlijkse reparaties.

Hoe lang gaat een dak mee?

Wanneer uw dakbedekking 15 jaar of langer op uw dak ligt is de kans aanwezig dat een dakrenovatie de beste optie is. Als u hier te lang mee wacht, zullen de kosten oplopen omdat in de tussentijd de kwaliteit verslechtert. Zorgt u ervoor dat u er op tijd bij bent, dan zullen er minder kosten gemaakt hoeven te worden om uw dak te renoveren. Wacht dus niet te lang, dit zal u op de lange termijn namelijk geld besparen in plaats van kosten.

Wat kost een dakrenovatie?

Wij krijgen vaak de vraag: Wat kost het om mijn dak te laten renoveren? Het antwoord is eigenlijk al gegeven in deze blog. Hoe langer u wacht met het laten renoveren van uw dak, hoe hoger de kosten zullen zijn. De prijs is ook voor een groot deel afhankelijk van het te gebruiken materiaal. Dat geldt zowel voor een schuin als plat dak. Voor de dakbedekking van een plat dak kunnen verschillende materialen gebruikt worden. U kunt daarbij kiezen uit bitumen, EPDM of kunststof. Laat u eerst goed voorlichten welke u het beste kunt gebruiken en waarom. Wanneer er nog asbest in het bestaande dak aanwezig is zal de kostprijs hoger worden. Het verwijderen van asbest brengt namelijk extra kosten met zich mee.

Wilt u weten wat het precies kost om uw dak te laten renoveren? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan!

Meer informatie? Neem contact op!

Wilt u meer informatie over dakrenovaties? Neem dan gerust contact met ons op. Wij komen graag bij u langs om de situatie te inventariseren en kunnen een vrijblijvende offerte voor u opmaken. Wij staan voor u klaar!

https://www.dakdekker-amsterdam.nu/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten