Zadelkruk de ergonomische kruk voor thuis en uw praktijk!

VL wonen

Zadelkruk de verrijdbare kruk

Als we aan een krukje denken gaan onze gedachten al snel uit naar het veel gebruikte en in bijna ieder huishouden aanwezige standaard houten zitmeubel wat meestal is voorzien van een rond zitvlak. Het handzame en lichte houten krukje geeft over het algemeen niet erg veel zitcomfort maar is  in veel situaties een welkome hulp bij zittende en staande werkzaamheden. Naast dit model kruk wat op vier vaste poten staat zijn er ook nog de zogenaamde verrijdbare krukken. Onderzoek wijst uit dat deze krukken op wielen in Nederland en België op veel verschillende manieren worden benoemd. Hieronder de bekenste voorbeelden:

Zadelkruk

Zadelzit

Zadelstoel

Kapperskruk

Kappersfiets

Ponyseat

Werkkruk

Tabouret

Taboeret

Massagekruk

Een tiental trefwoorden voor een verrijdbare kruk en dan zijn we nog niet eens volledig want de lijst kunnen we met gemak twee keer zo groot maken. Het gaat er echter om dat het verbazingwekkend is dat we voor één product, namelijk de kruk op wielen zoveel benamingen kennen.

Zadelkruk de ergonomische kruk

De bekenste verrijdbare kruk is zonder enige twijfel de zadelkruk. Dit zitmeubel is vooral bekend binnen beroepsgroepen waar men veelvuldig in een zelfde houding werkzaam is. Kappers, verpleegkundige, schoonheidsspecialisten, laboranten en artsen gebruiken de zadelkruk vooral vanwege zijn ergonomische eigenschappen die er voor zorgen dat de gebruiker in een actieve en natuurlijke houding zijn werkzaamheden verricht. Dit is essentieel omdat deze zithouding veel onnodige lichamelijke klachten voorkomt.

Naast het professionele gebruik van een zadelkruk is deze ook steeds vaker een welkom zitmeubel in huiselijke omgeving. Bent u moeilijk ter been? Een zadelkruk kan een uitkomst betekenen bij huishoudelijke actviteiten zoals koken, strijken of stofzuigen. Een kruk op wielen wordt ook vaak gebruikt als stahulp aan een hoge werktafel bij het uitoefenen van een hobby.

Zadelkruk met rugleuning

Zadelkrukken zijn standaard uitgevoerd met een vijfpotig voetkruis voozien van soepel lopende zwenkwieltjes. Het grote voordeel ten opzichte van de gewone houten kruk is dat je de zadelkruk dankzij deze wieltjes eenvoudig op de werkplek kunt verrijden terwijl je er zelf gewoon op blijft zitten. Een goede zadelkruk is altijd traploos in hoogte verstelbaar zodat de juiste werkhoogte gegarandeerd is. Een ergonomische kruk die u tegenwoordig ook met rugleuning kunt krijgen. Mensen die de verstandige keuze hebben gemaakt om hun bureaustoel of een ander zitmeubel in te ruilen voor een zadelkruk missen soms het steuntje in de rug. De zadelkruk met rugleuning ook wel zadelstoel genoemd heeft een dicht op de zadelzitting geplaatste rugleuning waardoor de juiste zithouding gewaarborgd blijft maar men heeft toch het comfort van de rugleuning.

Zadelkruk prijs

Een zadelkruk moet voldoen aan een aantal eisen zodat u optimaal kunt profiteren van zijn ergonomische eigenschappen. Koop dus niet zomaar een kruk op wielen maar laat u vooraf informeren wat voor u de juiste keuze is. Hiernaast is het verstandig om prijzen te vergelijken. Het is echt niet nodig om honderden euro’s uit te geven voor een goede ergonomische zadelkruk. Koop uw verrijdbare kruk dus altijd bij een specialist.

Tabouret Benelux maakt kwaliteit betaalbaar!
http://www.tabouretbenelux.com/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten