Had ik maar gespaard

VL wonen

Had ik maar gespaard…

 

Vaak hoor ik de zin; Had ik toen maar gespaard. Toen ik voldoende inkomen had, dan had ik het nu veel makkelijker. Het gaat dan om verschillende situaties. Mensen die hun baan kwijt zijn geraakt, mensen die gescheiden zijn of mensen die kinderen hebben gekregen. Nu komen ze moeilijk rond en nu zien ze pas in dat ze het eerder heel goed hadden. Mooie vakanties, verbouwingen, veel kleding of veel uitgaan zijn de meest genoemden uitgaven die ze nu in twijfel trekken. Meer info

 

Wijzeringeldzaken

 

Moet je dan alleen maar sparen en bovenstaande uitgaven niet doen? Nee, dat vind ik niet. Ik moet eerlijk toegeven dat ik me ook schuldig heb gemaakt aan ruim leven. We spaarden wel, maar we spaarden tot de volgende verre vakantie. Daarna was het spaargeld weer op. En ook wij kochten steeds nieuwere auto’s, verbouwden het huis etc. Je geeft uit wat je hebt en we zagen geen reden tot sparen. Dit veranderde toen we besloten voor gezinsuitbreiding te gaan en het steeds meer begon te rommelen bij onze werkgevers. Fusies, reorganisaties enzovoort. Ineens wilde ik een buffer hebben voor onverwachte situaties. Inmiddels heb ik zelf de zekerheid van een goed betaalde vaste baan opgezegd om mijn eigen bedrijf op te zetten, hebben we een prachtige zoon en een spaarrekening. Die spaarrekening is voldoende om onverwachte klappen op te vangen maar lang niet voldoende om dit langere tijd vol te houden. Toch denk ik niet had ik nu maar gespaard…. Ja, ik heb nu minder zekerheid en minder kapitaal om in te zetten om mijn eigen bedrijf op te starten. Natuurlijk hadden we wat verstandiger om kunnen gaan met de aankoop van nieuwe auto’s, maar ook daar leer je van. Als je het uit gaat rekenen had ik enkele tienduizenden euro’s op mijn spaarrekening kunnen hebben. Maar ik had de mooie reizen niet willen missen en heb nu een huis dat volledig naar mijn zin is.

 

Wil jij ook wijzer worden in geldzaken neem dan eens contact met een specialist deze kan je alles vertellen over besparen. Een specialist heeft vaak bespaartips. Mogelijkheden om meer met je geld te doen. En daarnaast doet een specialist aan budgetteren. Hoe kun je het beste je budget verdelen. Wat geef je waar aan uit en hoe voorkom je financiële problemen. Problemen waar je niet zo maar meer vanaf komt. Wijzeringeldzaken is voor iedereen van belang, ook als u denkt dat u alles financieel goed heeft geregeld!

http://www.cijfersencenten.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten