Interieur Ideeën

VL wonen

Het woord interieur is afkomstig van het Latijnse woord inter de betekenis hiervan is tussen, het soort gelijke woord is intra dit betekent binnenin. Interieur ideeën zijn ideeën voor de styling van voornamelijk de binnenkant van het huis of kamer, maar kan ook het interieur zijn van een auto of boot. Bij het interieur hoort eigenlijk alles wat je in huis hebt staan, kleur en opstelling van de voorwerpen. Het interieur kan een manier zijn waarop je je laat zien, dit kan onder andere door het toepassen van kleurgebruik ben je bijvoorbeeld zelf heel rustig dan zal je niet snel een drukke inrichting hebben en veel felle kleuren bij elkaar, maar juist een rustige opstelling met neutrale kleuren en misschien soms een accessoir met een knal kleur of een lichte voorzichtige kleur. Er zijn verschillende stijlen waar mee je kunt spelen in je interieur.  

Enkele stijlen van interieur ideeën kunnen zijn:

–          City chic, dit zijn vooral neutrale kleuren zoals zwart, wit, beige met af en toe als een vleugje goud- en zilvermetallics voor de glamour uitstraling.

–          Terug naar de kust, is vooral een interieur met de kleuren wit en blauw.

–          Country cottage, hier zit vooral de stijl in de bekleding, gordijnen en accessoires, zoek vooral kleuren in het pastel-gamma, warm als koude kleuren.

–          Lodge look, krachtige blauw- en roodtinten worden in deze stijl gecombineerd met aardekleuren.

–          Toscaanse villa, dit is een combinatie van boers en rijk, pleisterwerk in goud/geeltinten. Donkere houtsoorten en geweven stoffen.

–          Retro, is één van de moeilijkste stijlen om goed te krijgen. Hou hierom de muren neutraal en denk hierna out of the box.

–          Stoer en landelijk, de landelijke kant van deze stijl is greige een combinatie van grijs en beige het mobulair is massief en stoer maar ook strak. Het wordt vaak gecombineerd met zilveren accessoires.

–          Industrieel, ga voor ruwe materialen, meubilair met minimale detail, de hoofdkleuren zijn zwart, grijs, wit en voeg af en toe als accessoir een accentkleur toe. Het hoeft allemaal niet afgewerkt te zijn.

Interieur ideeën kunnen dus enorm variëren in stijlen.

Er zijn verschillende beroepen die zich met het interieur bezig houden zoals, interieurstylisten en –ontwerpers. Zij zijn vooral bezig met het aanpassen en verbeteren van het interieur. Een interieuradviseur adviseert klanten over de inrichting van ruimtes en geeft vaak interieur ideeën, dit doet hij in woningen maar ook in andere gebouwen. Ze kunnen je ook helpen met het helpen van jouw perfecte inrichting hierbij kijken ze naar de meubels, stoffering, bekleding, verlichting, kleur, sfeer en accessoires.

 

http://4yourliving.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten