Tips voor een gezellig interieur!

VL wonen

Iedereen wilt natuurlijk een gezellig interieur, maar niet iedereen weet hoe je dit doet. Soms worden huizen ingericht op een manier waardoor het interieur een onpersoonlijke en koude uitstraling krijgt. Dit is natuurlijk zonde, aangezien iedereen thuis wil komen in een huis waar een huiselijke en warme sfeer hangt! Herken jij dit ook? Dat je je niet op je gemak voelt in je huis en dat er iets ontbreekt aan het interieur? Wij geven je graag een aantal tips, waarmee je jouw interieur gezelliger maakt!

 

Zachte accessoires

Hier denk je misschien niet meteen aan, maar zachte accessoires geven je interieur binnen no-time meer sfeer. Denk bijvoorbeeld aan leuke kussentjes met in warme kleuren en diverse printjes of een plaid over de rugleuning van de bank. Deze accessoires maken een huis knusser en zullen je interieur veel goeds doen. Zo is het ook leuk om een klein poefje ergens neer te zetten of een mand met een paar kussens erin. Of leg bijvoorbeeld een zacht kleed voor de bank.

 

Verlichting

Een belangrijke factor in het creëren van meer gezelligheid, is het inzetten van sfeerverlichting. Dit kan door middel van kaarslicht, maar ook met normale soorten verlichting. Zo is het ook handig om gebruik te maken van goedkoop schakelmateriaal, waarmee je de verlichting in huis makkelijk kunt regelen en dimmen wanneer nodig. Zo kun je op elk gewenst moment je verlichting aanpassen. Bij het inzetten van verlichting, kun je uit verschillende soorten kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een Led lamp, gloeilamp of hallogeenlamp. Het is in ieder geval belangrijk dat de lamp warm en zacht licht geeft. Te fel licht zal een ruimte niet gezellig laten aanvoelen.

 

Planten

Planten en bloemen brengen ook veel sfeer in huis. Breng een aantal plantjes in je interieur en zorg ervoor dat deze bij je interieur passen. Zo is het bijvoorbeeld leuk om een grote kamerplant neer te zetten en dit aan te vullen met meerdere kleine plantjes of bloemetjes, zoals kleine cactussen of vetplantjes. Vind je het lastig om planten in leven te houden? Tegenwoordig verkopen ze ook nepplanten die er onwijs realistisch uitzien. Zo zal niemand er achter komen dat je nepplantjes hebt.

 

Harmonie

Bij het creëren van een goede sfeer in het interieur, is harmonie erg belangrijk. Dit wil zeggen dat je zorgt dat alles goed in balans is met elkaar. Hierbij draait het om eenheid en consistentie. Zorg er daarom voor dat je een vast kleurenpallet aanhoudt en niet té veel kleuren in het interieur gebruikt. Ook kun je in stijlen, patronen en materialen een rode draad doorvoeren, zodat alles bij elkaar past.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten