Zo organiseer je jouw eerste babyshower

VL wonen

Is je zus of vriendin zwanger en ben jij degene die de babyshower mag organiseren? Gefeliciteerd! Een babyshower organiseren, wanneer het je eerste keer is, is erg spannend. Het is een nieuwe fase voor je vriendin, maar ook voor jou. Er komt veel op je af wanneer je een babyshower moet organiseren. Je wilt natuurlijk dat alles goed gaat en dat de babyshower een fijn feest wordt voor iedereen. Hoe kun je dit het beste aanpakken?

Wat moet er allemaal geregeld worden?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij het organiseren van een babyshower. Voordat de uitnodigingen worden opgestuurd en de decoratie besteld wordt, zijn er zaken die vooraf geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan een datum. Het geslacht is vaak al bekend wanneer er een babyshower gepland wordt. Ook is het handig de babyshower in te plannen in de middag, omdat zwangere vrouwen sneller moe worden in de avond.

Nadat je weet wat het geslacht is, welke datum de babyshower plaatsvindt en of de aanstaande moeder het weet of niet, kun je de uitnodigingen maken en opsturen. Hierbij is het belangrijk dat je een planning maakt. Denk aan verschillende spelletjes en activiteiten. Het is handig om tijdens de babyshower aan te geven wanneer er iets gedaan wordt. Zo voorkom je een chaotische middag en weet iedereen wat het volgende is wat ze gaan doen. Ook zorg je er zo voor dat de aanstaande moeder geen stress ervaart in haar omgeving.

Cadeaus uitdelen

Wat veel mensen moeilijk vinden, is een cadeau geven. Het is handig vooraf een lijstje te delen met de uitgenodigden zodat zij hieruit kunnen kiezen. Je kunt zelf ook wat cadeautips geven zoals happy Horse knuffels of een samengesteld cadeaupakket. Vaak kun je cadeaupakketten online en in baby winkels vinden, maar je kunt het ook zelf samenstellen. Zijn er mensen bang dat er dubbele cadeaus worden gegeven? Bewaar altijd het bonnetje zodat de aanstaande moeder het cadeau kan omruilen of bespreek onderling met elkaar wie wat gaat kopen.

Wat ga je zelf cadeau geven? Vaak is de aanstaande moeder al heel blij met het organiseren van de babyshower, maar wil je zelf nog een origineel kadootje geven? Dan kun je denken aan cadeau wat persoonlijk is. Dit is vaak niet duur en je hoeft er niet lang mee bezig te zijn, zodat je je vooral kunt focussen op de planning van de babyshower.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten