Deze woontrends van 2020 wil je in je huis!

VL wonen

Ieder jaar kun je overal weer de laatste fashion trends tegenkomen op social media. Behalve fashion is ook interieur ieder jaar aan het veranderen en zien we hier veel trends terugkomen en nieuwe trends bij komen. Wat vorig jaar nog erg gewild was hoeft dit jaar niet per se meer zo te zijn. Dit geldt ook voor de interieur wereld. Wat zijn nu dan precies de woontrends van 2020 waar iedereen naar opzoek is?

De kleur goud

De kleur goud is een grote woontrend in 2020. Dit wordt veel gecombineerd met zwart, denk aan een zwarte hanglamp gecombineerd met een klassieke goudkleur. Ook veel gouden accessoires zie je terug in woonwinkels. Je kunt denken aan een grote houten spiegel met gouden details of een plant met daarnaast een suède stoel van klassiek goud.

Sfeer is een must

Vergeet zeker niet dat ook met de nieuwe woontrends sfeer erg belangrijk is. Wanneer je kiest voor een industriële woonstijl kan het zo zijn dat je weinig sfeer hebt in je huis. Je kunt sfeer creëren door Philips Hue lampen aan te schaffen en in je bad- en slaapkamer te plaatsen. Sfeer is het allerbelangrijkst in kamers waar je wilt ontspannen. Een avondje in bad of een goed boek lezen in bed gaat gepaard met mooie sfeerverlichting.

Groot, groter, grootst!

De grote hanglampen die we in 2019 zijn tegengekomen zijn in 2020 nog groter geworden. XXL lampen met glazen bollen met een amberkleurige teint is wat we veel zien in 2020. De grote, opvallende lampen passen goed in de moderne- en industriële woonstijl. Je kunt de XXL lampen hangen boven de eettafel of in een grote, vrijstaande keuken waar je ook de eettafel hebt staan. Heb je moeite met het combineren van deze lampen met je eigen interieur? Zoek online naar inspiratie die je kunt combineren met elkaar.

Behalve grote lampen, zien we ook veel grote ruimtes terug. Woon je zelf in een klein huis? Ook dan kun je een grote ruimte creëren. Denk aan een grote spiegel naast het raam met accessoires eromheen zoals een grote plant. Ook kun je een gesloten keuken verbouwen door grote, glazen ramen als muur te plaatsen wat zorgt voor de scheiding van de ruimtes. Verder zijn er ook nog veel houten deuren te zien in huizen en zien we steeds meer dat deze vervangen worden door glazen deuren met zwarte randen.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten