Je eerste boxspring kopen

VL wonen

Heb je de keuze gemaakt om een boxspring te kopen? Verstandige keuze, want boxsprings zijn zeer kwalitatieve bedden. Je hebt ze alleen in allerlei soorten en maten. Daar moet je nu ook nog een keuze in maken. In dit artikel proberen we je een beetje wegwijs te maken in de wereld van de boxsprings.

Welke afmetingen kies je?

De lengte:

Bij bedden praten we altijd over lengte en breedte maten. Een bed kent eigenlijk een aantal standaard maten. De lengte van een bed is eigenlijk altijd 200 cm lang. Dat is als het ware de standaard lengte maat. Mensen worden echter steeds langer en daardoor worden er ook steeds vaak langere bedden gekocht. We kennen naast de 200cm lange boxspring ook nog de 210cm en de 220cm lange boxspring.

Wanneer koop je nou een 210cm boxspring of een 220cm boxspring? Daar hebben we een vuistregel voor!

210cm boxspring koop je wanneer je langer bent dan 185 cm en een 220cm boxspring koop je wanneer je langer bent dan 195cm.

Ben je overigens niet zo lang, maar hou je gewoon van een ruim bed? Dan kun je natuurlijk ook prima een langere boxspring kopen. Ga eens proefliggen!

De breedte:

Ook voor de breedte van een boxspring kennen we enkele standaard maten. De standaard maten voor een 1 persoons boxspring zijn:

70cm, 80cm en 90 cm

De standaard maat voor een boxspring tussen een 1 persoons bed en een 2 persoons bed, ook wel een twijfelaar genoemd, is 120 cm breed.

De standaard maten voor een 2 persoons boxspring zijn:

140cm, 160cm en 180cm

Waar je in wilt liggen is echt geheel aan jou. Wij raden wel altijd aan om een 180cm te kopen wanneer je genoeg ruimte hebt. Een 140 cm ligt heel erg krap, dus dit doe je eigenlijk alleen als je niet veel ruimte hebt. Een 160 cm boxspring is prima voor twee personen, maar op een warme zomerdag kun je het dan nog wel eens heel warm krijgen. Bij 180cm boxspring weet je gewoon zeker dat je genoeg ruimte hebt.

Waar let je nog meer op naast de afmetingen van je boxspring

Zoals we eerder al aangaven zijn er zoveel soorten en maten boxsprings te verkrijgen. Ga dus even na wat jij belangrijk vindt. Heb je er bijvoorbeeld wel eens over nagedacht of de stofzuiger goed onder het bed past? Als je dat belangrijk vindt, dan moet je dus goed op de hoogte van de boxspring letten.

Wil je jouw boxspring kunnen verstellen? Dan moet je op zoek gaan naar een elektrisch verstelbare boxspring.

Ben je al wat ouder en ben je op zoek naar een wat lager bed voor een gemakkelijke instap? Dan moet je op zoek naar een senioren boxspring.

Kortom je kunt het zo gek niet bedenken, dus schrijf al je wensen en eisen eens op papier.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten