Je tuin omtoveren tot een Zuid-Europees land

VL wonen

Het mooie weer is weer in volle gang en al het groen bloeit weer als nooit tevoren. Hartstikke mooi want de vogeltjes komen weer kijken en omgevingsgeluiden werken kalmerend. Toch geven veel planten, struiken, bloemen en bomen niet gauw dezelfde sfeer die je ervaart in landen zoals Spanje of Frankrijk.
Hoe kan dit?

Veel heeft te maken met de kleuren van de omgeving. Kies je bijvoorbeeld voor warme kleuren zoals warmrood, okergeel of pastelgroen, dan krijgt je tuin een heel ander gevoel. Hetzelfde geldt voor de kleuren van grind en split. Wanneer je kiest voor een grijs terras dan zal dit strak noch kil aanvoelen. Het tegenovergestelde creëer je bij geel split zoals jura split. 

Jura split is een geelachtig steensoort en heeft een frisse en tegelijkertijd warme uitstraling. Het geeft warmte, rust maar ook het Europese sfeertje! Het kan in principe overal voor gebruikt worden. Van wandelpaden, tot opritten en vulling voor plantenbakken. Door het karakter blendt het ook goed in de omgeving. In Japan komt yellow sun jura split enorm veel voor. De reden hiervan is dat de Japanners dol zijn op kleur en frisse plekken. 

Om het af te maken kan je zeer goed kiezen voor houtkleuren. Een grote plantenbak van hout bijvoorbeeld. Elk product kan op het grind liggen of staan. Het hele split is een sterk splitsoort wat niet splijt of snel vergaat. Daarnaast is het ook niet heel vatbaar voor groene aanslag. Het heeft een kleurvast karakter. 

Om je tuin een unieke uitstraling te geven en voor zichzelf te laten spreken is jura split bij uitstek geschikt. Ook tijdens de wintermaanden want dan komt de gele kleur nog beter tot zijn recht. Deze kleursamenstelling vind je in geen enkel ander steensoort. Het is bijzonder en tijdloos in elke tuin. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten