Een leuke boekenkast voor de kinderkamer uitzoeken

Een boekenkast is niet het eerste meubelstuk dat je uitzoekt wanneer je een kinderkamer inricht, echter heb je bijna altijd wel een boekenkast voor de kinderkamer nodig. Het is goed voor de ontwikkeling van je kind om veel te lezen, leest graag en daarnaast kun je naast boeken, ook andere spullen opbergen in de boekenkast. Meer opbergruimte is bijna altijd meer dan welkom! Laat het speelgoed en boeken niet rondslingeren en ga op zoek naar een leuke boekenkast voor je kind. Wanneer je nog geen idee hebt hoe deze boekenkast er zou moeten uitzien, kun je in deze blog hierover inspiratie opdoen.

Welke kleur boekenkast?

Veel mensen beginnen als eerste met het nadenken over de kleur en het design dat ze aantrekkelijk vinden voor in de kinderkamer. Wij raden aan om in eerste instantie te kijken of je een boekenkast kunt vinden in dezelfde serie als het bed of andere meubelstukken die al zijn aangekocht.Op die manier creëer je een eenheid in het design van de kinderkamer. Dezelfde stijlelementen komen dan continue terug in de kinderslaapkamer. 

Kinderkamer boekenkasten vind je in vele verschillende kleuren. De meest aangekochte boekenkasten zijn wit, zwart of bruin kleurig. Neutrale kleuren die goed zullen passen in vele kinderkamers. Maar er zijn ook boekenkasten beschikbaar in rood, blauw en geel. Deze passen misschien niet in elke kamer, maar kunnen wel extra stijlvol zijn wanneer een gekleurde boekenkast wel goed past binnen het interieur van de kinderslaapkamer.

Wat mogen de afmetingen zijn?

Een boekenkast vinden met de juiste afmetingen is erg belangrijk. Want wanneer een boekenkast niet past, heb je deze voor niets aangekocht. En kun je er geen plezier aan beleven. Daarnaast krijg je ook vaak niet je geld terug op dit type artikelen.Waardoor je tijd en energie zal moeten steken om de boekenkast op marktplaats te verkopen. Als je kind nog jong is, doe je er goed aan om een niet al te hoge boekenkast te kopen. Zorg ervoor dat je kind bij de bovenste plank kan. Anders gaat hij/zij er alles aan doen om toch bij die bovenste plank te kunnen komen. Want daar ligt nou net dat favoriete speelgoed.

Is een speciaal thema design boekenkast leuk?

Als je kind fan is van een bepaalde Disney figuur, of helemaal gek is van auto’s, zijn er boekenkasten in thema die voldoen aan je wensen. Denk bijvoorbeeld aan een Cars of Mickey Mouse boekenrek. Van Paw Patrol kun je ook ontzettend veel leuke spulletjes vinden. Een boekenkast in thema geeft de kamer extra karakter! Wat je zoon of dochter erg leuk zal vinden. Een nadeel van een boekenkast in thema is, dat wanneer de kinderen ouder zijn geworden, liever een meer neutrale boekenkast willen in hun slaapkamer.

Wat is mijn budget?

Als je nog geen budget hebt bepaald voor de boekenkast, en hier niet al te veel aan wil uitgeven kun je het beste een boekenkast kopen tot een bedrag van ca. €200. Daar zou je een fijne boekenkast voor moeten kunnen vinden. Wanneer je een budget hebt van tussen de €200 en €400, zal de kwaliteit doorgaans iets beter zijn dan de goedkopere boekenkasten. Daarnaast is er door het prijsverschil, vaak ook iets meer keuze wat betreft het design en uitstraling van de boekenkast. Neem bijvoorbeeld online meubelwinkel emob, hier vind je al kinderboekenkasten onder de €400. 

Hoeveel draaggewicht moet de boekenkast aankunnen?

Tenslotte is het niet onbelangrijk dat je een boekenkast voor de kinderkamer uitzoekt waarbij de planken het gewicht aankunnen dat je er op wil plaatsen. Met name wanneer je een brede goedkope boekenkast koopt, waarop je veel zware boeken of andere zware spullen wil plaatsen, doe je er goed aan om hiermee rekening te houden. Het komt namelijk voor dat planken gaan doorzakken door een te hoog draaggewicht.

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten