Een MacBook Retina, de perfecte laptop voor thuis of op het werk

Je zit thuis met een lekker kop thee en stuk chocolade en bent aan het werk op je oude laptop. Je irriteert je eraan dat deze niet meer zo snel werkt. Het duurt eeuwig voordat je computer het videobewerkingsprogramma dat jij gebruikt, jouw vakantie video hebt bewerkt. Het beeldscherm is ook niet van zo’n hoge kwaliteit als je dit vergelijkt met je familie en vrienden. En de opstarttijd laat de wensen over. 

Het is tijd voor een nieuwe laptop. Je hebt het helemaal gehad met het besturingssysteem Windows. Deze is niet zo betrouwbaar wanneer de laptop wat ouder wordt. Je laptop is namelijk eigenlijk nog niet zo oud, vier jaar oud kun je niet oud noemen toch? Je vrienden raden om eens te kijken naar een MacBook Pro Retina. Die laptop vinden ze goed bij jouw passen.  Je kent de MacBooks zelf nog niet zo goed, echter weet je wel dat deze heel prijzig zijn! Lees in dit artikel waarom de MacBook Retina een uitstekende laptop is voor thuisgebruik of professionele toepassingen.

Uitstekende accuduur

Een MacBook Pro kun je gerust en gemakkelijk overal mee naartoe nemen, en draadloos werken zoals laptops bedoeld zijn! Zonder dat deze zal uitvallen. De MacBook Pro Retina gaat makkelijk meer dan een dag mee. Normaliter zo’n 10-12 uur. Dat is een stuk langer dan de gemiddelde laptop, dat maar een accuduur kent van zo’n 6-8 uur.

Haarscherp beeld op een retina scherm

De term retina is door Apple geïntroduceerd en betekent dat de resolutie van het scherm zo goed is, dat je geen onderlinge pixels zal kunnen onderscheiden! Dit geeft een hele fijne kijkervaring! Vergelijk een retina scherm met de pixeldensiteit van een 4k televisie. Maar dan in andere verhoudingen, omdat je nu eenmaal dichterbij een laptop zit dan een televisie. Vanuit elke hoek waarnaar je op eht scherm kijkt, blijft het beeld haarscherp!

Zo’n retina scherm is ook extra mooi en handig vanwege een optimale kleurweergave. Wanneer je een film kijkt, worden de kleuren zeer natuurgetrouw weergegeven. Zwart is zwart, wit is wit, en rood is rood. Dit maakt het tevens een ideale laptop wanneer je veel gebruik maakt van grafische software. Een retina scherm is bovendien ook nog eens heel dun. 

Hardware en software zijn voor elkaar gemaakt

Waar bij Windows en Google Chromebooks je software van mega veel ontwikkelaars op je computer kan zetten, zorgt Apple dat dit alleen gebeurd voor betrouwbare developers. Daarnaast worden de apps die je het meest zal gebruiken, door Apple zelf ontwikkeld. De software die Apple ontwikkeld sluit naadloos aan bij de laptops die ze maken. Dit zorgt ervoor dat de apps snel en veilig werken.

Een zeer krachtige laptop

Met een MacBook Pro Retina hoef jij je geen zorgen te maken dat je zware software programma’s niet kan draaien. Het bewerken van je foto’s of editen van filmpjes zal zonder moeite worden uitgevoerd. De processor, het werkpaard van een laptop, is namelijk van een hoog kaliber. Een MacBook Pro Retina is namelijk uitgerust met een krachtige i7 processor en sterke grafische kaart. Multitasken is voor dit bakbeest ook geen enkel probleem! Al deze eigenschappen rechtvaardigen de ietwat duurdere prijs van een MacBook. Wanneer je je geen zorgen wil maken over je laptop, en alles wil kunnen doen met de laptop, en kunnen genieten van het weergaloze retina scherm, dan is een MacBook Pro Retina absoluut een goede aankoop voor jou!

MacBook Pro Retina kopen

Bekijk hier of een Macbook Retina jouw volgende laptop wordt, of je toch kiest voor een van de vele andere laptops. Veel plezier met het maken van een keuze voor een nieuwe laptop!

https://www.iused.nl/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten