Trouwringen in de meest uiteenlopende stijlen van een edelsmid die zijn vak verstaat!

Hildardjan Verweij is ontwerper van exclusieve trouwringen. Hij is edelsmid, ook wel goudsmid genoemd. Dit is iemand die op professionele wijze metaal kan bewerken met als doel gebruiksvoorwerpen, kunstobjecten en sieraden te maken.

Een edelsmid gebruikt met name edelmetalen als goud, platina en zilver. De afgelopen jaren worden palladium en titanium ook standaard in dit rijtje genoemd. Met ‘edel’ wordt bedoeld dat de materialen niet corroderen. Ze roesten niet en worden anderszins ook niet of nauwelijks aangetast door de omgeving.

Edel verwijst tegelijkertijd naar het kunstzinnige aspect van het vak edel smederij. Hildardjan volgde de bekende opleiding in Schoonhoven. Net als alle andere afgestudeerden mag hij het meesterteken voeren en kan hij de titel meester-goudsmid gebruiken. In de trouwringen die Verweij ontwerpt, zitten vaak edelstenen verwerkt. Met name diamanten en briljanten.

Iedere edelsmid heeft een eigen stijl. Als je naar de collectie ringen van Hildardjan Verweij kijkt zie je direct dat hij veelzijdig is. Er zitten klassieke en moderne exemplaren tussen. Trouwringen in witgoud, zilver, platina en zirkonium. Je kunt kiezen uit hippe en chique ringen, bescheiden en opvallende ontwerpen. Alle ringen staan met een duidelijke foto op de site.

Een handige manier om te zoeken is om voor een bepaald materiaal te kiezen. Veel mensen houden van goud, anderen geven de voorkeur aan zilver. En dan is er ook nog witgoud: een door de edelsmid gemaakte legering van goud met palladium of nikkel. Qua kleur lijkt witgoud op zilver.

Als je een gouden trouwring zoekt, raden we je aan ook eens te kijken naar de fair gold designs. Dit is 100% gerecycled goud, ook bekend onder de naam eco-goud. Het goud van deze ringen is afkomstig van voorwerpen of sieraden die niet meer gebruikt worden. Het goud wordt schoongemaakt, gesmolten en gezuiverd zodat er prachtige trouwringen van gemaakt kunnen worden. Als je kiest voor fair gold draag je een behoorlijk steentje bij aan het milieu en aan een duurzame wereld.

https://www.bijzonderetrouwringen.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten