De voordelen van tweedehands meubilair voor je huis

Tips voor het recyclen van tweedehands meubilair

Hoewel het idee om tweedehands meubels te zoeken en op te knappen afschrikwekkend kan lijken (maak je geen zorgen, we begrijpen je), vinden veel mensen deze hobby enorm bevredigend! Van het hergebruiken van tweedehands meubels tot het opfrissen van een geliefde inrichting, het is vrij eenvoudig om deze recycling vaardigheden in je leven te integreren.

Begin klein

Het is gemakkelijk om overweldigd te worden door klussen, vooral in het begin als je even enthousiast als onervaren bent. Te veel hooi op je vork nemen of overspringen op geavanceerde projecten is echt iets wat frustrerend kan zijn! Doe het dus rustig aan. Begin met kleine reparaties en verdeel grotere doe-het-zelf projecten in behapbare taken – vooral die waarvoor nieuwe vaardigheden nodig zijn. Koop nieuwe spullen uit kringloopwinkels één voor één, zodat je niet wordt overstelpt met projecten.

Kleine veranderingen maken een groot verschil

Een nieuw likje verf op een eettafel of een opnieuw beklede poef geeft een meubel een instant update. Overweeg eenvoudige doe-het-zelf oplossingen zoals verf, houtbeits en meubelstof om je oude spullen een frisse nieuwe look te geven. En hadden we al gezegd dat het opknappen van je huis zelfs je humeur en je zelfvertrouwen kan verbeteren?

Tweedehands meubilair bespaart geld

Afgezien van de impact op het milieu is tweedehands kopen een zegen voor uw budget. Gloednieuwe eetsets, slaapbanken, vintage kasten, chaise longue bank, bed frames en ander meubilair zijn duur en de montage- en levering kosten lopen snel op. Op zoek gaan naar tweedehands meubels bij garageverkopen, lid worden van koop- en verkoopgroepen of gewoon je eigen meubels opknappen helpt je portemonnee. Dit is hoe!

Vermijd overbesteding

Meubelhandelaars maximaliseren hun winst om het licht aan te houden met marges tot 400% ten opzichte van de fabrieksprijzen. Door te kiezen voor tweedehands artikelen loop je minder risico op overbesteding bij grootwinkelbedrijven of meubelzaken.

Minder kopen

Bladeren door de online catalogus van een bedrijf of wandelen door winkeldisplays moedigt impulsaankopen aan, vaak met opzet (stiekeme psychologie – en ja, dat is natuurlijk de technische term). Bij tweedehands winkelen is de kans kleiner dat je niet-essentiële spullen koopt. Maar als je toch een paar extra’s in de kringloopwinkel koopt, is de kans klein dat je jouw budget overschrijdt.

Koopjes vinden

Als je tweedehands koopt, ben je bijna verzekerd van een betere deal dan in de winkel. Misschien ben je verliefd op terrasmeubilair in retrostijl? De vintage buitenset van jouw buurman kopen en restaureren is veel goedkoper dan het prijskaartje van een showroom. Plus, als je van retro spullen houdt, hou het echt en koop … echte retro spullen! Het is authentiek.

https://www.vlwonen.nl/de-voordelen-van-tweedehands-meubilair-voor-je-huis/

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Inhouds opgave

Gerelateerde berichten