Een veilig gevoel met AX Pro Hikvision

Een veilig gevoel met AX Pro Hikvision

 

AX Pro Hikvision is de naam van een groep van producten van het bedrijf Hikvision voor de fysieke beveiliging. Het aanbod op het gebied van die beveiliging wordt door Hikvision onderverdeeld in producten voor opleidingsinstituten, logistiek, detailhandel, energie, verkeer en de veilige stad. In het geval van AX Pro praten we over de beveiliging van gebouwen en met name woningen. We gaan hier in op die serie van beveiligingsproducten. Ze vormen een draadloos alarmsysteem.

 

Kenmerken van een draadloos alarmsysteem

 

Bij een draadloos alarmsysteem hebben de componenten geen fysieke verbinding voor de gegevensuitwisseling. Die draadloze gegevensuitwisseling is een essentieel kenmerk voor wat een smart home systeem wordt genoemd. In het geval van AX Pro praten we over beveiligingsproducten. Die vormen een zeer belangrijk onderdeel van een smart home systeem. Alle componenten bevatten elektronica die de draadloze communicatie mogelijk maakt. Een andere belangrijk kenmerk is dat de componenten intelligentie bevatten om zekere taken zelfstandig te kunnen uitvoeren. Wat dit laatste inhoudt, hangt van het type component af.

 

Hub

 

Bij een smart home systeem, en dus ook bij AX Pro, praten we over een stervormig netwerk. Dat betekent dat alle gegevensuitwisseling via een centraal apparaat verloopt, dat doorgaans een hub wordt genoemd. De hub heeft dus een draadloze communicatieverbinding met alle andere componenten van het systeem. De hub slaat de gegevens voor de instellingen van de componenten op. Die instellingen worden ontvangen van een app op een computer, laptop of smartphone. Met die app programmeer je de instellingen voor alle componenten. Laatstgenoemden ontvangen hun instellingen van de hub. Behalve dat gegevens naar de diverse componenten worden gestuurd, vindt er ook gegevensuitwisseling in de tegenovergestelde richting plaats. Die kan uit statusinformatie bestaan die op verzoek wordt opgestuurd, maar ook uit alarminformatie, wat natuurlijk essentieel is bij beveiliging. Als je meer wilt weten over de AX Pro hub, bezoek dan https://hikvision-alarm-system.eu/nl.

 

Sensoren en actuatoren

 

De functie van sensoren binnen een alarmsysteem is dat wordt gedetecteerd of er beveiligingsinbreuken zijn. Bijvoorbeeld een Hikvision magneet contact dient om te detecteren of een deur of raam opengaat. Als dat gebeurt op een moment dat dat niet wordt verwacht, dan dient er een alarmsignaal af te gaan. Actuatoren zijn componenten die acties uitvoeren. Bijvoorbeeld een Hikvision interne sirene kan worden ingeschakeld om bij brand een alarmsignaal te laten horen.

https://draadloos-alarmsysteem.com/hikvision-alarmsysteen

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten