Trendy fauteuils: welke zijn in de mode?

VL wonen

Ben je op zoek naar nieuwe trendy fauteuils voor in je woonkamer? Dan loont het de moeite om even te zoeken wat er op dit moment allemaal in de mode is. Als je houdt van meegaan met trends is het namelijk wel zo leuk een exemplaar te kiezen dat je veel ziet in de woonbladen, of dat de komende tijd heel hip gaat worden. Overigens is het goed om na te denken over wat voor stijl stoelen je wilt. Trendy fauteuils zijn namelijk meestal wat meer uitgesproken qua stijl en kleuren, en daardoor kun je er wat sneller op zijn uitgekeken. Misschien is het dus wel het slimst om te kiezen voor wat minder trendy fauteuils. Hele basic stoelen bijvoorbeeld. Deze gaan vaak langer mee in de zin van dat je er niet op uitgekeken raakt en dat ze bij elke woonstijl passen.

 

Uitgesproken trendy fauteuils kopen

Houd jij juist wel van hele uitgesproken en kleurrijke designs? Dan kun je je natuurlijk helemaal uitleven bij het kopen van trendy fauteuils. Dit soort stoelen zijn er werkelijk in ontzettend veel uitvoeringen, kleuren, stijlen en vormen. Veel van deze stoelen zijn aanpasbaar. Dit wil zeggen je er achterover in kunt leunen en dat je vaak zelfs je voeten op een steun kunt plaatsen. Dit is super fijn voor mensen die als ze tv kijken of een dutje doen graag achterover leunen en lekker onderuit gezakt zitten/liggen. Het is heel gemakkelijk om deze achterover te zetten. Vaak moet je een knopje indrukken en/of gewoon met je rug de leuning naar achteren duwen. Soms zit er ook een hendeltje aan waarmee je dat doet, of waarmee je in ieder geval de leuning weer naar zijn normale positie kunt brengen.

 

Trendy fauteuils: leer of een stoffen bekleding?

Een belangrijk aandachtspunt bij het uitzoeken van trendy fauteuils is of je voor een lederen of stoffen bekleding wilt gaan. Dit is heel erg belangrijk, want er zit een groot verschil tussen deze twee. Leer vinden de meeste mensen behoorlijk koud voelen, maar het is wel ontzettend makkelijk schoon te maken en het blijft veel langer mooi. Stof voelt daarentegen weer erg zacht aan de huid, maar je krijgt er vlekjes minder makkelijk uit, en er kunnen na verloop van tijd kleine gaatjes en beschadigingen in komen.

 

Leer van trendy fauteuils kan natuurlijk ook slijtplekken krijgen, maar leer is wel makkelijker te herstellen dan stof. Je kunt het zelfs verven als je uitgekeken bent op de kleur of hij is lelijk geworden. Bij stof is dit vrijwel onmogelijk. Je zult als de stof lelijk is geworden, is verkleurd of als er gaatjes in zitten de gehele stoel opnieuw moeten laten bekleden. Dit kost niet alleen geld, maar ook tijd, en het gebeurt nooit zo mooi als de fabrikant het deed voordat je de stoel oorspronkelijk kocht. Ondanks dat vinden de meeste mensen stof toch mooier dan leer, en dat is heel begrijpelijk natuurlijk, want het voelt veel zachter en warmer aan de huid. Daardoor ziet het er knusser uit en voelt het gezelliger.

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten