Een gezellige woonkamer maken

Hoe komt het toch dat die ene huiskamer zoveel gezelliger oogt dan die andere? Het heeft niet steeds iets te maken met de ruimte zelf, wel vaak met de manier waarop je die inricht. Hieronder enkele tips die helpen zorgen voor een gezellige woonkamer.

Warme kleuren

Je kan voor sfeer zorgen in huis door de muren van je woonkamer in een warme kleur te (laten) verven. Durf ook verschillende tinten van eenzelfde hoofdkleur te vermengen.

De juiste accessoires

Een gezellige woonkamer creëer je niet enkel met basismeubilair. De echte aankleding gebeurt via allerhande accessoires zoals sierkussens, planten, een vloerkleed en bloempotten. Een mooi boeket op tafel doet het ook altijd goed en het ruikt nog lekker ook.

Gezellig rond

Wanneer alle vormen in je woonkamer hoekig zijn, komt dit vaak te strak over. Ga dus voor rondebloempotten, bijzettafeltjesvloerkledenbinnenverlichting en sierkussens. Je zal merken dat je ruimte zoveel zachter en gezelliger wordt.

Persoonlijkheid

In een woonkamer wordt geleefd en dat mag zeker gezien worden. Wanneer alles opgeborgen zit achter slot en grendel lijkt je kamer algauw te clean. Open kasten zorgen voor sfeer en persoonlijkheid. Creëer dus je eigen verhaal in je woonkamer met die leuke vakantiefoto of dat kunstwerk dat je persoonlijk aan de artiest kocht. Hou je niet van stof en poetsen? Een vitrinekast is altijd leuk en daarin zit alles netjes achter glas.

Licht en harmonie

Verlichting is een van de basiselementen die de sfeer van je woonkamer maken of breken. Hang niet enkel functionele binnenverlichting, maar zorg ook hier en daar voor een spotje, een vloerlamp of een wandlampje. En kies als lichtbron ervoor een warme lamp.

Maak tot slot van je woonkamer een harmonieus geheel. Zorg dat er eenheid ontstaat tussen alle aparte onderdelen. Zo wordt alles supergezellig.

https://home99.nl

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten