Tips om succesvol te zijn in onroerend goed beleggen in 2023

Succesvol investeren in onroerend goed is al lang één van de manieren om rijk te worden op de lange termijn. Ontwikkel het verbeterde landbouwpotentieel van het terrein of bouw woningen die je kunt verhuren, of maak het beleggingspand aantrekkelijker voor huurders zodat je een hogere huur kunt vragen. Dit zijn veel voorkomende manieren om succesvol te worden in het investeren in onroerend goed. De vastgoedmarkt verandert altijd, en niet alleen in termen van waar mensen willen wonen.

Hier zijn enkele basisprincipes die u moet begrijpen om te slagen in het investeren in onroerend goed:

1. Het kiezen van uw markt en timing van de investering verstandig
Voor een succesvolle investering in onroerend goed is het belangrijker om uw lokale markt te kennen dan alleen wat er landelijk gebeurt. Uw aankoop en het succes ervan zal het meest worden beïnvloed door de factoren op het werk in uw specifieke vastgoedmarkt. Een goede vuistregel om succesvol te worden in onroerend goed te investeren is om zeer hete markten te vermijden. Sommige vastgoedbeleggers hier kunnen opscheppen over de waardering van hun eigendommen of stijgende tarieven, maar u loopt het risico op de top van de markt te kopen en uw geld te verliezen.

De vastgoedmarkten bewegen in cycli als gevolg van het verlangen naar economische winst, en elke vastgoedmarkt bevindt zich in een iets andere fase van zijn huizencyclus. U moet markten vinden die zich in de fase van expansie bevinden – waar de verkoop en de prijzen stijgen, de betaalbaarheid goed is, de bouw laag is en de kapitaalinvesteringen stijgen.

2. Begin met een aanzienlijke aanbetaling
Als u een beleggingspand wilt kopen, is het cruciaal dat u een aanzienlijke aanbetaling doet voor het pand. Hoewel het misschien een goed idee lijkt om al het geld op te sparen dat u normaal gebruikt voor maandelijkse rekeningen, is geld sparen niet altijd de meest effectieve vorm van budgetteren. U moet beginnen met een grote aanbetaling, want als de rente weer gaat stijgen, hebt u geen extra geld om het resterende saldo van de hypotheek af te lossen. Als u in het begin niet genoeg geld neerlegt, kan dit voorkomen dat u de volledige waarde van uw woning krijgt.

3. Begrijp de regels achter leningen voor vastgoedbeleggingen
Lees altijd de kleine lettertjes voordat je iets ondertekent. Vastgoed financieren of een belegginspand financiering is complex en het is altijd handig voordat je je eerste aankoop doet om een ervaring vastgoedbelegger mee te laten kijken naar het project.  Er zijn bijvoorbeeld regels over hoe jouw geld moet worden gebruikt. Vergeet niet te vragen naar de makelaarscommissie van de verkoper; dit is een vergoeding die de koper betaalt aan de makelaar die hem vertegenwoordigt. Er zullen kosten verbonden zijn aan de verkoop van de woning, denk aan reparaties en staging van het huis en je wil misschien weten hoe je die vergoed krijgt.

4. Een investeringspartner vinden
Een investeringspartner kan uiterst belangrijk zijn wanneer u vanaf nul begint. Hij kan uw bedrijf maken of breken. Als u iemand vindt die al eerder in de sector heeft gewerkt, zult u waarschijnlijk meer vruchten plukken dan wanneer u alleen zou werken. Een goede partner vergroot ook de kans op inkomsten en winst. Als u uw eerste deal plant, weet u misschien niet waar u moet beginnen bij het selecteren van een investeringspartner. Dat betekent niet dat u niet moet deelnemen aan het besluitvormingsproces, maar wel dat u zich er zo min mogelijk mee moet bemoeien. Een dergelijke partner moet dezelfde waarden en overtuigingen delen. 

https://www.vlwonen.nl/tips-om-succesvol-te-zijn-in-onroerend-goed-beleggen-in-2023

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten