De voordelen van brievenbusdozen

We weten allemaal wel hoe vervelend het is. Bestellen we iets via een webwinkel zoals Bol.com en dan krijg je het volgende bericht: uw pakket wordt maandag bezorgd tussen 12:00 en 18:00. Moet je de hele middag thuisblijven in afwachting van jouw pakketje. Dat is nog eens balen! En vaak komen ze dan ook nog eens later dan 18:00 uur. Heb je de hele middag voor niks als een brave puppy voor de deur zitten wachten. Gelukkig is hier tegenwoordig een oplossing voor met kleine pakketjes: de brievenbusdoos. Deze doos heeft zulke afmetingen waardoor hij precies door de brievenbus past. In dit blog vertellen je wat meer over de voordelen van de brievenbusdoos.

Wat is een brievenbusdoos?

Voordat we je wat meer kunnen gaan vertellen over de brievenbusdoos, is het natuurlijk wel belangrijk om te weten waar we het over hebben. Zoals de naam al doet vermoeden, is de brievenbusdoos een doos die bedoeld is om door de brievenbus te passen. Hier zijn dan wel specifieke afmetingen voor. Zo mag de doos, om te kwalificeren als brievenbusdoos, maximaal 26,5 cm breed zijn en maximaal 3,2 cm hoog. Dan past het pakket altijd. Overschrijd je deze marges? Dan kan je pakketje niet mee met de reguliere brievenbuspost en betaal je extra portokosten. Oh ja, een brievenbuspakket mag ook niet langer zijn de 38 cm of zwaarder dan 2 kg. Opletten dus. 

Niet thuis wachten voor een brievenbusdoos

Nu we hebben vastgesteld aan welke eisen brievenbusdozen moeten voldoen, is het tijd om het over de voordelen van deze dozen te hebben. En die zijn er! Het grootste voordeel is toch wel dat je als ontvanger van het pakket niet thuis hoeft te zijn voor ontvangst. De postbode hoeft niet aan te bellen en kan de brievenbusdoos gewoonweg simpelweg door de brievenbus doen. Wanneer jij dan thuiskomt, ligt jouw pakketje gewoon netjes op de deurmat. Handig toch?

Met een brievendoos, weet je ook altijd zeker als ontvanger dat je pakketje daadwerkelijk binnen ligt. Sommige postbodes legden hun pakketjes nog wel eens voor de deur als de ontvanger niet thuis was. Het zal dan maar net gaan regenen, en we weten allemaal dat karton en water niet goed samengaan. Nu ligt met een brievenbusdoos jouw pakketje altijd voor de volle 100% veilig, hoog en droog binnen.  

Een duurzaam pakketje We hebben het allemaal weleens meegemaakt dat we een product kregen in een verpakking en dachten; dat had compacter gekund! En dat compact verpakken is uitermate belangrijk. Wanneer je namelijk compact verpakt, passen er meer pakketjes in de vrachtwagen van de bezorger. Hierdoor hoeft er minder vaak heen en weer te worden gereden en dit scheelt weer in de uitstoot van Co2. Doordat je zo compact verpakt verbruik je ook een stuk minder karton. Ook dat is weer stukken duurzamer. Het gebruik van opvulmateriaal in zo’n compacte verpakking is vaak ook overbodig, dus ook daar bespaar je op. Al met al is een brievenbusdoos dus een bijzonder duurzame verzendoptie.

Hoe bied ik extra bescherming? Natuurlijk willen we allemaal onze zending in een brievenbusdoos veilig verzenden. We willen ervoor zorgen dat de inhoud zonder kleerscheuren aankomt en dat de klant blij is bij het zien van het product. Om deze reden kan het niet kwaad om de inhoud van je brievenbusdozen eerst te verpakken in noppenfolie zakjes. Een noppenfolie zakje is bekleed met noppen welke gevuld zijn met lucht. Hierdoor bieden de noppenfolie zakjes een uitstekende bescherming, dankzij hun schokabsorberende werking. Wil je een nog betere bescherming? Vul dan de loze ruimte van de doos op met opvulmateriaal. Zo weet je zeker dat jouw pakketje veilig en ongeschonden aankomt.

https://www.profipack.nl/kartonnen-verpakkingen/kartonnen-verzenddozen/brievenbusdozen

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten