Vier mogelijkheden om te verduurzamen in en rondom jouw huis

Steeds meer mensen vinden duurzaamheid belangrijk. Duurzamer leven kan op allerlei verschillende manieren doorgevoerd worden. Zo kun je als bedrijf duurzaam ondernemen, maar kan ook ieder individu zich focussen op duurzaamheid. Als individu kun je bijvoorbeeld op zoveel mogelijk vlakken in en rondom jouw huis verduurzamen. Vraag jij je af hoe je dit kunt doen? Wij geven vier tips. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder en kom erachter. 

 

  1. Plaats zonnepanelen 

 

Door zonnepanelen te plaatsen gebruik je in huis duurzame groene stroom. Je bespaart hierdoor veel geld, omdat de zon deze energie opwekt. Voor het aanschaffen van zonnepanelen betaal je in eerste instantie een hoge prijs, maar deze is na enkele jaren terugverdiend. Het aanschaffen van zonnepanelen is dus een goede en duurzame investering. 

 

  1. Het huis isoleren

 

Veel huizen in Nederland zijn slecht geïsoleerd, terwijl dit de maatregel is die de grootste impact heeft op het milieu. Door jouw huis goed te isoleren houd je de warmte binnen. Dit zorgt ervoor dat je de verwarming een stuk minder vaak aan moet zetten dan wanneer jouw huis niet goed geïsoleerd is. Een goede isolatie van jouw huis bespaart veel CO2 en daarnaast ook een hoop geld. Het geld wat je uitgeeft aan goede isolatie is namelijk binnen enkele jaren terugverdiend. 

 

  1. Plaats een warmtepomp

 

Door een warmtepomp in huis te laten plaatsen maak je geen gebruik meer van bijvoorbeeld een cv-ketel met aardgas. De warmtepomp zorgt ervoor dat jouw huis wordt verwarmd door middel van energie. De warmtepomp heeft een laag energiegebruik en is daarom een stuk duurzamer dan wanneer je het huis opwarmt door middel van gas.

 

  1. Elektrisch rijden

 

De meeste mensen met een eigen huis hebben ook een auto om makkelijk overal naartoe te kunnen. Door te kiezen voor een elektrische auto maak je een erg duurzame keuze. De elektrische auto stoot namelijk een stuk minder CO2 uit dan een auto met uitlaat. Door een laadpaal te plaatsen bij jouw huis kun je de elektrische auto altijd thuis opladen. Je kunt bijvoorbeeld eenvoudig een laadpaal kopen bij Reith Power. Deze laadspecialist zorgt ervoor dat jij altijd duurzaam kunt rijden. 

 

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten