Terug naar school – Het belang van naamstickers

VL wonen

De terugkeer naar school van dit jaar, hoewel lang verwacht, kan ook de oorzaak zijn van enige bezorgdheid. Hoeveel maatregelen tegen covid-19 zullen scholen realistisch gezien kunnen nemen – zullen kinderen sociale afstand houden? Zullen zij de moeite nemen om hun handen te wassen, terwijl u weet dat het soms moeilijk is om hen hun handen te laten wassen?

Het zal ongetwijfeld een heel nieuwe ervaring zijn voor zowel u als uw kinderen. Mensen zijn zich er steeds meer van bewust hoe snel en gemakkelijk ziektekiemen zich kunnen verspreiden. Met dat in gedachten beginnen we na te denken over wat onze kinderen precies doen waardoor ze risico lopen, en het delen van spullen staat boven aan de lijst. Schrijfgerei dat kinderen meenemen naar school: pennen, kleurpotloden, linialen, rekenmachines zijn de voorwerpen die het vaakst door kinderen worden gedeeld. Maar delen is niet langer zorgzaam, het betekent nu dat er meer ziektekiemen circuleren.

Tijd voor naamstickers, of fotostickers van Maatstickers.nl.

Labelen van alle schoolspullen met naamstickers is van vitaal belang.

Het labelen van de spullen van uw kinderen is altijd al nuttig geweest om het aantal zoekgeraakte spullen te verminderen, maar nu kan het gebruik van naamstickers op een andere, belangrijkere manier helpen. Als je je spullen gemakkelijk kunt identificeren, stimuleer je kinderen om bij hun eigen spullen te blijven en help je de verspreiding van ziektekiemen tegen te gaan. Ze kunnen leuk en kleurrijk zijn en tegelijkertijd uw kinderen helpen veilig te zijn. 

Deze pandemie heeft ons een nieuwe kijk op de dingen gegeven, heeft ons bewust gemaakt van de plaatsen waar we echt niet heen kunnen zonder ze te bezoeken, de mensen die we echt om ons heen nodig hebben. Het heeft ons laten zien hoe fijn afremmen kan zijn en hoe vindingrijk we zijn in het bedenken van alternatieven om ervoor te zorgen dat we door kunnen gaan. De kans is groot dat je als ouder niet kunt wachten tot je kinderen weer naar school gaan, maar we mogen niet vergeten dat we nog steeds voorzichtig moeten zijn en ons best moeten doen om voor onze ouders, broers en zussen, kinderen, vrienden, buren en iedereen om ons heen te zorgen. Als zoiets simpels als naamstickers kan helpen, doe het dan!

Vind je dit artikel leuk?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkdin
Share on Pinterest

Gerelateerde berichten